Beskrivelser og opplevelser med Petit Brabancon

Beskrivelse av Petit Brabancon

Petit Brabancon er en liten hunderase som har sitt opphav i Belgia. Den tilhører gruppen av selskapshunder, og er kjent for å være en svært sosial og hengiven rase. Petit Brabancon er en av tre varianter av Brabancon-rasen, og er den minste av de tre.

Disse hundene er små i størrelse, vanligvis veier de mellom 2 og 6 kilo og er rundt 18-22 cm høye. De har en tett og kort pels, som kommer i en rekke farger som sort, rød, fawn og grå. De har også store ører og store øyne, som gir dem et søtt og vennlig uttrykk.

Petit Brabancon er en hund som elsker å være i nærheten av mennesker, og er svært lojale overfor sin eier. De kan være en god familiehund, men på grunn av deres størrelse kan de være skjøre og derfor ikke ideelle for små barn. De har også en tendens til å bli sjalu og kan trenge litt ekstra oppmerksomhet fra sin eier.

Disse hundene er også kjent for å være svært aktive og energiske, til tross for sin lille størrelse. De krever regelmessig mosjon og trening for å holde seg sunne og glade. De kan trives både i leiligheter og hus, men trenger nok plass til å bevege seg.

Alt i alt er Petit Brabancon en sjarmerende og kjærlig hund som vil være en flott følgesvenn for den rette personen eller familien.

Bilder av Petit-Brabancon

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Petit-Brabancon, nr 3560. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3547. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3559. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3555. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3546. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3553. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3545. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3550. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3556. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3558. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3549. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3551. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3552. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3557. Bilde av Petit-Brabancon, nr 3554.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Petit-Brabancon, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Petit-Brabancon kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Petit-Brabancon:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 082

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 3,6-6 kg
Tispe: 3,6-6 kg

Farge(r):

Rødbrun.sort, sortbrun

Pelslengde:

korthåret

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite