Beskrivelser og opplevelser med Vorstehhund Korthåret

Beskrivelse av Vorstehhund Korthåret

Vorstehund Korthåret, også kjent som Deutsch Kurzhaar, er en rase av hunder som stammer fra Tyskland. Den er en allsidig jakthund som kan brukes til å jakte på både fugl og storvilt.

Vorstehund Korthåret er en mellomstor hund med en gjennomsnittlig høyde på 60-66 cm og en vekt på 25-32 kg. Den har en kort, tett pels som er vanligvis brun eller brunflekket med hvite tegninger.

Rasen er kjent for å være energisk og intelligent, og det er viktig å gi den nok mosjon og mental stimulering for å holde den lykkelig og sunn. Vorstehund Korthåret er også en hengiven og lojal familiehund som trives godt med å være rundt mennesker.

På grunn av rasens allsidighet og jaktegenskaper er den populær blant jegere og sportsfolk. Vorstehund Korthåret har også blitt brukt som servicehund og politihund på grunn av sin intelligens og lydighet.

Som alle hunder krever Vorstehund Korthåret regelmessig trening, oppmerksomhet og omsorg. Med riktig trening og pleie vil den være en pålitelig og trofast følgesvenn i mange år.

Bilder av Vorstehhund-Kortharet

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 8363. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 8370. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 8361. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 8364. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 4164. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 8365. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 8369. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 8368. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 8362. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 8371. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 8366. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 8367. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 4163.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Vorstehhund-Kortharet, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Vorstehhund-Kortharet kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Vorstehhund-Kortharet:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 119

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: ca.30 kg
Tispe: ca.30 kg

Høyde (cm):

Hann: 62-66 cm
Tispe: 58-63 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Stri, grov

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye