Beskrivelser og opplevelser med Stabijhoun

Beskrivelse av Stabijhoun

Stabijhoun er en mellomstor hunderase som oppsto i Nederland. Rasen er kjent for å være en allsidig jakthund, men den kan også være en utmerket følgesvenn og familiehund.

Stabijhoun har en robust og muskuløs kropp med en tykk og værbestandig pels som kommer i forskjellige farger, inkludert svart, hvit og oransje. Hodet er proporsjonalt stort med en bred, flat snute og mørke øyne som utstråler intelligens og nysgjerrighet.

Personlighetsmessig er Stabijhoun en lojal og hengiven hund som elsker å være rundt mennesker og andre dyr. De er kjent for å være ivrige etter å lære, og er enkle å trene takket være deres intelligens og gode arbeidsvilje. Stabijhoun er også en veldig aktiv rase og trenger regelmessig mosjon og stimulering for å holde seg sunne og lykkelige.

Alt i alt er Stabijhoun en flott hunderase for de som leter etter en allsidig følgesvenn og jakthund. Med deres intelligens, hengivenhet og energi vil de glede både deg og familien din i mange år fremover.

Bilder av Stabijhoun

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Stabijhoun, nr 4495. Bilde av Stabijhoun, nr 4490. Bilde av Stabijhoun, nr 4496. Bilde av Stabijhoun, nr 4492. Bilde av Stabijhoun, nr 4499. Bilde av Stabijhoun, nr 4493. Bilde av Stabijhoun, nr 4494. Bilde av Stabijhoun, nr 4497. Bilde av Stabijhoun, nr 4501. Bilde av Stabijhoun, nr 4502. Bilde av Stabijhoun, nr 4504. Bilde av Stabijhoun, nr 4491. Bilde av Stabijhoun, nr 4489. Bilde av Stabijhoun, nr 4498.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Stabijhoun, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Stabijhoun kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Stabijhoun:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 222

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: Opp til 53 cm
Tispe: Opp til 50 cm

Farge(r):

Sort, leverbrun

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye