Beskrivelser og opplevelser med Portugisisk Pointer

Beskrivelse av Portugisisk Pointer

Portugisisk Pointer, også kjent som Podengo Português, er en mellomstor jakthund som har sin opprinnelse fra Portugal. Denne rasen har vært brukt i århundrer til jakt på småvilt, som kanin og hare. Portugisisk Pointer har en muskuløs kropp, med en gjennomsnittlig høyde på rundt 55-70 cm og veier vanligvis mellom 16-20 kg.

Den har et kort, glatt pelslag i ulike farger som brun, hvit og sort. Portugisisk Pointer er en aktiv og atletisk rase, og krever mye trening og mosjon. De er også kjent for å være svært intelligente og selvstendige hunder, som kan være litt vanskelige å trene.

Portugisisk Pointer er en lojal og kjærlig følgesvenn, og kan være en god familiehund så lenge den får tilstrekkelig med mosjon og mentalt stimulerende aktiviteter. De er også gode vakthunder, og vil varsle deg hvis de hører eller ser noe utenom det vanlige.

Bilder av Portugisisk-Pointer

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 3941. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 3942. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 8601. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 8604. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 8598. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 3939. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 8605. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 8607. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 8599. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 3935. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 8602. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 8600. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 8606. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 3936. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 3937. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 3934. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 8608. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 3933. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 8603.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Portugisisk-Pointer, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Portugisisk-Pointer kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Portugisisk-Pointer:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 187

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20-27kg
Tispe: 20-27kg

Høyde (cm):

Hann: 52-60cm
Tispe: 48-56cm

Farge(r):

Gul, brun ensfarget eller med hvite tegninger

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye