Beskrivelser og opplevelser med Katalansk Gjeterhund

Beskrivelse av Katalansk Gjeterhund

Katalansk gjeterhund, også kjent som "Gos d'Atura Català" på katalansk, er en mellomstor hunderase som oppsto i Catalonia-området i Spania. Denne hunden har en robust og muskuløs kroppsbygning, med langt, bølgete hår som gir den et fluffy utseende.

Katalansk gjeterhund har vanligvis en trekantet hodeform med avrundede ører, og dens øyne er mørke og intelligente. Denne rasen er kjent for sin naturlige vaktinstinkt og evne til å jobbe hardt, og ble opprinnelig avlet som en gjeterhund for å passe på flokker av sau og geiter.

Katalansk gjeterhund er en hengiven og lojal følgesvenn som er svært dedikert til sin eier. Denne rasen har også en vennlig personlighet, og er vanligvis leken og aktiv. Katalansk gjeterhund krever imidlertid regelmessig mosjon og stimulering, så det er viktig å gi den nok trening og aktiviteter for å holde den sunn og lykkelig.

Alt i alt er Katalansk gjeterhund en flott hunderase for de som leter etter en lojal og arbeidsom følgesvenn som også kan fungere som en naturlig vakt.

Bilder av Katalansk-Gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Katalansk-Gjeterhund, nr 8731. Bilde av Katalansk-Gjeterhund, nr 3832. Bilde av Katalansk-Gjeterhund, nr 8732. Bilde av Katalansk-Gjeterhund, nr 3833.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Katalansk-Gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Katalansk-Gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Katalansk-Gjeterhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 087

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 47-55cm
Tispe: 45-53cm

Farge(r):

Gråfarger

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

strie dekkhår, mye underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye