Beskrivelser og opplevelser med Norwich Terrier

Beskrivelse av Norwich Terrier

Norwich Terrier er en liten hunderase som stammer fra England og er en del av terrier-gruppen. Den har en tett, hard pels som kan være rød, grå, sort og tan eller wheaten i farge, og den har karakteristiske spisse ører og en kort hale som vanligvis er kupert.

Norwich Terrier er kjent for å være en aktiv og energisk hund som krever regelmessig mosjon og mentalt stimulerende aktiviteter for å trives. De er kjent for å være intelligente og lettlærte, men kan også være sta og egenrådige, så det er viktig å gi dem konsekvent trening og oppdragelse.

Som terrier er Norwich Terrier en god jakthund og kan være svært ivrig når den får lukten av et byttedyr. Men den er også en kjærlig og lojal følgesvenn, som elsker å tilbringe tid sammen med sin eier og familie. De kan være litt reservert overfor fremmede, men med riktig sosialisering kan de også bli vennlige og lekne med andre mennesker og dyr.

Norwich Terrier er generelt sunne hunder og har en forventet levetid på rundt 12-15 år. De er imidlertid utsatt for noen helseproblemer, inkludert problemer med tennene og øynene, så det er viktig å holde et øye med disse tingene og regelmessig sjekke hunden hos veterinæren.

Bilder av Norwich-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Norwich-Terrier, nr 3459. Bilde av Norwich-Terrier, nr 8672. Ivo fra Kennel Gamwich Bilde av Norwich-Terrier, nr 8673. Luna fra Kennel Gamwich Bilde av Norwich-Terrier, nr 8674. Ruby fra Kennel Gamwich Bilde av Norwich-Terrier, nr 3458. Bilde av Norwich-Terrier, nr 3460. Bilde av Norwich-Terrier, nr 3454. Bilde av Norwich-Terrier, nr 3457. Bilde av Norwich-Terrier, nr 3455. Bilde av Norwich-Terrier, nr 3456.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Norwich-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Norwich-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Norwich-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 072

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 4,5-5,5 kg
Tispe: 4,5-5,5 kg

Høyde (cm):

Hann: 25-25 cm
Tispe: 25-26 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Hard, ru, rett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel