Australsk Terrier

Australsk Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Australsk Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Aussien er en liten hund. Den er våken, glad tøff og trofast, den kan være sta, nysgjerrig og selvstendig. Den er glad i barn, livlig ute, men stort sett rolig inne. Den er absolutt en terrier, ikke en dvergterrier.

De fleste er flinke til å drepe mus og rotter. Den elsker å bevege seg og egner seg godt til agility, lydighet og blodspor bare man tar hensyn til dens temperament. Man kan si den er ”en stor hund i liten forpakning”

Aussien er helt klart en terrier og ikke en dvergterrier.
Den er en liten hund,den er våken,glad og spretten. Liten, men våken, glad, tøff og trofast. Den kan være sta, nysgjerrig og selvstendig.
Aussien er veldig glad i barn, livlig ute, stort sett rolig inne.
De har god helse,og blir vanligvis 10-15 år.
Pelsstell til hverdags er enkelt, en omgang med en børste en gang i uken er nok. Da får du med døde hår, og hunden røyter ikke.
Rasen skal ikke trimmes som andre terriere, ørene skal være fri for lange hår. Hårene foran øynene og endetarmsåpningen nappes vekk.
Men de fleste som stiller sin aussier på utstilling napper hundene ned, og da kan det være lurt å få hjelp med napping og stell av pelsen hos noen som kan dette. Eller melde seg på et kurs. De fleste oppdrettere kurser sine valpekjøpere i pelsstell eller hjelper til med dette.

I dag brukes aussien stort sett som selskapshund,men vi skal ikke glemme dens bakgrunn som allsidig arbeidshund. Rasen er lettlært og lærer fort både gode og dårlige vaner. Den elsker å brukes og gjerne i agility, hopp, lydighet, blodspor mm.

Aussien er tøff og tror den er stor og kan derfor være tøff mot store hunder. Aussien er ikke en gneldrete hund, men bjeffer kraftig i forhold til størrelsen.

Historikk for Australsk Terrier

Aussiens historie begynte på 1800-tallet, da Australia ble kolonisert. Innvandrerne hadde med se flere typer små hunder. De hundene som ble til skulle være en slags alt i ett hunder, alt fra vakthunder til skadedyr utrydder. Rasestandard kom i 1887.

I Norden kom Aussien til Danmark i 1953, senere til Norge og Sverige. Australia et stort kontinent og selv i dag merker vi en ganske stor variasjon i rasen.

Mer om Australsk Terrier:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 008

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 7-9
Tispe: 6-8

Høyde (cm):

Hann: 25-30
Tispe: 22-28

Farge(r):

Blue/tan, rød og sandfarget

Pelslengde:

Kort/mellom

Pels:

stri, silkemyk på hodet

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Terriere
...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de ...

Bilder av Australsk Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Australsk Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Australsk Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.