Miniature American Shepherd

Miniature American Shepherd

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Miniature American Shepherd.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Miniature American Shepherd, også kjent som Mini Aussie, er en liten og allsidig hunderase med en stor personlighet. Selv om de kan minne om Australian Shepherd, er Miniature American Shepherd en egen anerkjent rase. Disse hundene er kjent for sin intelligens, energi og hengivenhet. Med deres kompakte størrelse og tilpasningsdyktige natur, passer de godt til både aktive familier og enkeltpersoner som er klare for å gi dem den fysiske og mentale stimuleringen de trenger. Miniature American Shepherd er lydige, lettlærte og glade i å delta i ulike hundesporter. Deres vennlige natur gjør dem også gode med barn og andre kjæledyr når de er riktig sosialisert.

Miniature American Shepherd er en liten, allsidig og intelligent hunderase. Til tross for navnet, er Miniature American Shepherd ikke bare en mindre versjon av Australian Shepherd, men en egen anerkjent rase. Disse hundene er kjent for sin energi, smidighet og hengivenhet. La oss utforske denne fascinerende hunderasen nærmere.

Utseende:
Miniature American Shepherd er en liten til middels stor hund med en velproporsjonert kropp. De har en rektangulær silhuett med en moderat lengde på ryggen. Hodet er i riktig forhold til kroppen, med en flat toppskalle og en markant stopp. Øynene er mandelformede og kommer i forskjellige farger. Ørene er triangulære og settes moderat høyt. Halen kan være naturlig kort eller kupert. Pelsen er tett, værbestandig og kommer i en rekke farger og mønstre, inkludert svart, blå merle, rød og rød merle.

Personlighet og temperament:
Miniature American Shepherd er kjent for sin intelligens, lojalitet og energi. De er svært tilpasningsdyktige og trives både som familiehunder og i aktive miljøer som agility eller lydighet. De har et sterkt ønske om å behage sin eier og er lette å trene. Disse hundene har en naturlig vokterinstinkt og kan være reserverte mot fremmede, men de er vanligvis vennlige og tolerante når de er riktig sosialisert fra en ung alder. De er også kjent for å være gode med barn og andre kjæledyr når de er introdusert riktig.

Aktivitetsnivå og trening:
Miniature American Shepherd er en svært aktiv rase som trenger regelmessig mosjon og mental stimulering for å holde seg sunn og lykkelig. De elsker å være med på aktiviteter som går turer, løping, frisbee og andre hundesporter. Mangel på tilstrekkelig trening og stimulering kan føre til at de blir rastløse eller utvikler uønsket atferd. Disse hundene er også svært intelligente, så de responderer godt på lydighetstrening og er glade for å lære nye triks og kommandoer.

Pelsstell:
Miniature American Shepherd har en moderat lengde på pelsen, som er tett og værbestandig. Pelsen krever regelmessig børsting for å fjerne løs pels og forebygge floker. Under røyteperioder kan de røyte mer og kreve hyppigere børsting. Pelspleie inkluderer også stell av ørene for å forhindre opphopning av voks eller infeksjoner. Heldigvis krever de vanligvis ikke hyppige bad med mindre de blir skitne.

Helse:
Miniature American Shepherd er generelt en sunn rase, men som alle hunderaser er de utsatt for visse helseproblemer. Disse kan inkludere hoftedysplasi, øyeproblemer og multippel medfødt defekt syndrom (MDS). Det er viktig å kjøpe en valp fra en anerkjent oppdretter som utfører nødvendige helsekontroller på foreldrene.


Miniature American Shepherd er en allsidig og energisk hunderase som passer godt til aktive familier og enkeltpersoner. Med riktig trening, mosjon og mental stimulering kan de være kjærlige og lojale følgesvenner. Hvis du vurderer å bringe en Miniature American Shepherd inn i livet ditt, sørg for å gjøre grundig forskning, kontakte anerkjente oppdrettere og gi dem den nødvendige omsorgen og stimuleringen de trenger for å trives.

Historikk for Miniature American Shepherd

Miniature American Shepherd er en relativt ny hunderase med en fascinerende historie. Selv om de kan ligne på Australian Shepherd, er Miniature American Shepherd faktisk en egen anerkjent rase som har utviklet seg i løpet av de siste tiårene. La oss dykke ned i historien til denne unike hunderasen.

Opprinnelse:
Opprinnelsen til Miniature American Shepherd kan spores tilbake til Australian Shepherd, en populær og allsidig rase som ble utviklet i USA på 1800-tallet. Australian Shepherds ble brukt som gjetere på rancher og farmere i Amerika, og de var kjent for sin intelligens, utholdenhet og arbeidsevne. På 1960- og 1970-tallet ble det imidlertid en trend blant hundeeiere å avle mindre versjoner av Australian Shepherds for å passe bedre inn i urbane miljøer og som følgesvenner.

Avlsarbeid og rasens utvikling:
Avlsarbeidet med å utvikle Miniature American Shepherd begynte på 1960-tallet i USA. Mange oppdrettere begynte å selektere og avle de mindre individene innenfor Australian Shepherd-populasjonen for å skape en mindre versjon av rasen. Målet var å beholde de ønskelige egenskapene til Australian Shepherd, som intelligens, arbeidsevne og temperament, samtidig som man fikk en mer kompakt størrelse.

I 1990 ble det opprettet en forening kalt Miniature Australian Shepherd Club of America (MASCA), som jobbet for å fremme rasen og sette standarder for oppdrett. Imidlertid, på grunn av en pågående diskusjon om rasens opprinnelse og ønsket om å skape en egen og anerkjent rase, endret klubben navnet til Miniature American Shepherd Club of the USA (MASCUSA) i 2011. Dette var et viktig skritt for å skape en egen identitet for Miniature American Shepherd.

Anerkjennelse og rasestandard:
Miniature American Shepherd har blitt anerkjent av forskjellige kennelklubber rundt om i verden. I 2012 ble rasen godkjent av United Kennel Club (UKC) og i 2015 ble den anerkjent av American Kennel Club (AKC) under navnet Miniature American Shepherd. Denne anerkjennelsen har bidratt til økt popularitet og oppmerksomhet rundt rasen.

Rasestandarden for Miniature American Shepherd definerer hvordan rasen skal se ut og hvilke egenskaper den skal ha. Standarden inkluderer beskrivelser av kroppsbygning, pels, farger, temperament og andre karaktertrekk som er ønskelige for rasen. Rasestandarden er viktig for oppdrettere og dommere for å sikre at rasen bevares og utvikles på en riktig måte.

Populæritet og bruk i dag:
Miniature American Shepherd har oppnådd betydelig popularitet som selskapshund og i ulike hundesporter. Deres kompakte størrelse, energi og intelligens gjør dem ideelle for aktive familier og enkeltpersoner. De trives godt med trening, agility, lydighet og andre mentalt stimulerende aktiviteter. Miniature American Shepherd er også kjent for sin lojalitet, vennlighet og gode forhold til barn og andre kjæledyr.

I dag fortsetter Miniature American Shepherd å vinne hjertene til hundeeiere over hele verden. Selv om de fortsatt er en relativt ny rase, har de allerede funnet sin plass som en populær følgesvenn og en allsidig atlet. Med sin unike historie og sin evne til å tilpasse seg ulike miljøer, fortsetter Miniature American Shepherd å berike livene til de som eier dem.

Mer om Miniature American Shepherd:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 367

Størrelse:

Medium

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 35,5 - 46 cm
Tispe: 33 - 43,5cm

Farge(r):

solid rød eller sort, samt rød eller blå merle

Pels:

Pelsen skal være moderat, med middels tekstur og lengde. Grad av underull varierer i mengde og kan variere etter klima. Pelsen kan trimmes på ører, poter, bakside haser, bryst og hale, men MAS skal ellers vises med naturlig pels.

Pelsstell:

Jevnlig børsting spesielt i røyteperioder må påreg

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Medium

Bilder av Miniature American Shepherd

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Miniature American Shepherd, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Miniature American Shepherd kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.