Northern Inuit

Northern Inuit

På begynnelsen av 1980-tallet ble det importert noen hunder til Storbritania fra Inuitfolket i Canada. Ved å krysse disse med tyske gjeterhunder, sibirian husky og andre inuithunder, har man kommet frem til northern inuitrasen.

Denne rasen trenger en erfaren og stødig eier som kan ta lederollen og være konsekvent. De er intelligente og kjappe i hodet, derfor trenger de mye mental stimulans for ikke å gå lei og bli destruktive. Trening og sosialisering fra tidlig alder er meget lurt og når de blir store nok elsker de å bli med på
f.eks.lydighet, agility og flyball, der de for brukt både hodet og kropp.
De er veldig lojale og flokk orienterte og danner nære bånd til sin eier og familie. De er flinke med barn, men som med alle andre hunder bør heller ikke disse være alene med dem. De kan også være noe hardhendte i sin lek, da de elsker å holde armer og ben i munnen. Det er også en relativt stor rase så de kan godt velte mindre barn overende.
De er sosiale og glade for besøk, selv når ukjente kommer. Så de egner seg derfor ikke som vakthund, da de ikke er mistenksomme ovenfor fremmede.
Det de ikke liker, det er å være alene og mange lider av separasjonsangst. Er de alene over lengre tid, kan de lett bli destriuktive. De elsker å ha selskap av mennesker og andre hunder, så ønsker man seg flere hunder er det bare et pluss for northern iniutten.
 

Mer om Northern Inuit:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 36–48 kg
Tispe: 25–38 kg

Høyde (cm):

Hann: 64 cm - 76 cm
Tispe: 59 cm - 71 cm

Farge(r):

Alt fra helt hvit til grå nyanser til helt svart. Kan ha hvit område på hodet.

Pelslengde:

3-5 cm

Pels:

Vannavstøtende rett pels med over -og underull

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Northern Inuit

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Northern Inuit, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Northern Inuit kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.