Petit Basset Griffon Vendeen

Petit Basset Griffon Vendeen

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Petit Basset Griffon Vendeen.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Petit basset griffon vendeen er en hunderase som kommer fra Frankrike. Basset betyr nær til marken.

Disse hundene er kjempe søte og fine.
Tommelregelen er at de skal være dobbelt så lange som høye. De er energiske, oppvakte hunder og de kalles "den glade rasen"
Det er en gammel fransk rase som stammer fra 1500-tallet. Den ble utviklet fra basset vendèen som er en større slektning. Hundens lange ører styrker luktesansen, ørene vifter dufter mot snuten og holder dem der. Det gjør den til en utmerket sporhund som kan følge kalde spor, altså veldig svake duftspor over en lengre strekke. De er en naturlig sporhund og de elsker det.
De kan bo hvor som helst, men de elsker å lage lyd, de bjeffer, uler og prater så det er ingen lydløs hund. De sier ifra når de ser noe spennende, de liker å bruke hodet og være aktive.
Den tette strie pelsen må børstes jevnlig og nappes for å fjerne dødt hår. Den har også en tendens til å trekke til seg møkk.
Den logrer alltid med halen og er klar for lek og moro, så ønsker du deg en underholdende hund som gjør deg glad bare ved å være søt, så kan nok dette være hunden. De er intelligente og lettrente, så begynn tidlig og vær tålmodig for de kan være litt rampete. Den passer bra som familiehund for familier med litt eldre barn.

 

Historikk for Petit Basset Griffon Vendeen

Hunden stammer fra provinsen Vendée på den franske vestkysten. Man antar at den store Grand griffon vendéen er stamfaren og en mutasjon skapte den lille (petit) typen. Den var nær utdødd etter den franske revolusjon, men ivrige oppdrettere reddet rasen. Rasene petit basset og grand basset ble i 1950 delt, etter å ha kunnet være fra samme kull til den tid.

Mer om Petit Basset Griffon Vendeen:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 067

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 14-18 kg
Tispe: 14-18 kg

Høyde (cm):

Hann: 34-38cm
Tispe: 34-38cm

Farge(r):

Flere

Pelslengde:

Mellomlang

Pels:

Stri

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sp...

Bilder av Petit Basset Griffon Vendeen

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Petit Basset Griffon Vendeen, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Petit Basset Griffon Vendeen kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.