Grand Basset Griffon Vendeen

Grand Basset Griffon Vendeen

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Grand Basset Griffon Vendeen.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

En livlig, modig og lærevillig hund. Energisk og ivrig når den får bruke sine instinkter.

Helhetsinntrykk
En kraftig, rektangulær hund. Harmonisk og elegant. Et langstrakt hode med ovale, mørke øyne som gir et vennlig og intelligent uttrykk. Forholdsvis lange og smale ører som minst når fram til snutespissen. Rette kraftige lemmer med gode vinkler. Lette, ledige og harmoniske bevegelser. Høyt ansatt ganske lang hale, kraftig ved roten og som bære sabelformet. Pelsen skal være stri, ikke for lang, silkeaktig eller ullen. Fargen kan variere med mange forskjellige kombinasjoner. Størrelsen er 39 til 44 cm.

Gemytt
En livlig, modig og lærevillig hund. Energisk og ivrig når den får bruke sine instinkter.

Jaktegenskaper
En langsomtjagende hund som mest er brukt packs i Frankrike. Her i landet er rasen så ny at nevneverdig erfaring ikke finnes.

Historikk for Grand Basset Griffon Vendeen

Historie
Stammer fra provinsen Vendée på den franske vestkysten der opprinnelsen var Grand griffon vendéen. En mutasjon av denne skapte den kortbeinte varianten. Nær utdødd etter den franske revolusjon, men ivrige oppdrettere reddet rasen. Rasene petit basset og grand basset ble i 1950 delt og skilles hovedsakelig av at det meste skal være lengre på grand, både kropp, snute, ører hale og pels. Dessuten er den noe høyere.

Mer om Grand Basset Griffon Vendeen:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 033

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 40-44
Tispe: 39-43

Farge(r):

flere kombinasjoner

Pelslengde:

ikke for lang

Pels:

stri, ikke for silkeaktig eller ullen

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sp...

Bilder av Grand Basset Griffon Vendeen

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Grand Basset Griffon Vendeen, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Grand Basset Griffon Vendeen kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.