Fransk Hvit og Gul Støver

Fransk Hvit og Gul Støver

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Fransk Hvit og Gul Støver.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Fransk støver (fr. chien français) sies å nedstamme fra urgamle franske hunderaser og finnes i tre varieteter, nemlig i fargene hvit og gul (francais blanc et orange), hvit og sort (francais blanc et noir) og trefarget hvit, fawn og sort (francais tricolore). Rasen, som er en utpreget jakthund på småvilt, ble skapt gjennom kryssavl med flere andre raser rundt midten av 1900-tallet.

Fransk støver er en litt langstrakt og kraftig hund med en langstrakt kraftig nakke. Rygglinjen er ganske rett. Brystkassen er dypere enn bred og buken lett opptrukket. Lendepartiet er muskuløst og beina kraftige. Halen er bred ved roten og lang. Hodet er forholdsvis stort, med noe hvelvet og med markert stopp (tydeligst hos trefarget og hvit og gul). Neseryggen er litt konveks. Ørene er store og hengende og bør kontrolleres regelmessig.

Pelsen er kort og tett tilliggende, og ganske tykk. Fransk trefarget støver har en noe finere pelsstruktur enn de andre. Fransk hvit og sort og trefarget støver skal ha sort mantel over ryggen. Pelsstellet er enkelt, men den trenger å bli børstet regelmessig.

Fransk støver er en utpreget og svært utholdende drivende jakthund på småvilt, og da spesielt rådyr og hjort. Det sies at den kan drive byttet i timevis. Som sådan har rasen en spesielt godt utviklet luktesans og en meget klangfull røst, noe som gjør det lett for jegeren å følge drivet. Som sådan har rasen også en rekke gode brukshundegenskaper, f.eks. som sporhund.

Fransk støver er en typisk kennelhund. Den trenger en bestemt og tydelig lederskikkelse, rikelig med mosjon og godt om plass. Rasen egner seg først og fremst for aktive friluftsfolk (jegere), som liker å ferdes på lange turer i skog og mark nesten daglig. Rasen er ingen typisk familiehund.

Historikk for Fransk Hvit og Gul Støver

Fransk hvit og gul støver, som er mest sjelden, er en krysning mellom fransk hvit og sort støver og bily. Denne varieteten ble anerkjent av FCI først i 1978. Standarden er fra 1982.

Mer om Fransk Hvit og Gul Støver:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 316

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: ca 30kg
Tispe: ca 30kg

Farge(r):

Hvit og gul

Pelslengde:

Kort

Pels:

kort, tilleggende og tykk

Pelsstell:

En del

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom...

Bilder av Fransk Hvit og Gul Støver

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Fransk Hvit og Gul Støver, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Fransk Hvit og Gul Støver kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.