Estlandsstøver

Estlandsstøver

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Estlandsstøver.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Estlandsstøveren er en glad og hyggelig hund. Den er balansert, rolig og har et godt lynne. Den er vennlig og viser sjelden tegn på aggressivitet. Rasen går godt sammen med andre hunder og vanligvis også sammen med katter. De elsker menneskelig oppmerksomhet.

Estlandsstøveren er en mellomstor hund med en sterk muskuløs kropp, sterke bein og en velutviklet muskulatur. Skinnet ligger tett og har ikke folder. Pelsen er kort, jevn, ru og skinnende med lite underull. Halen er dekket av lengre pels og kan virke tykkere enn den er. Øynen skal være mørkebrune.

Pelsen har vanligvis svart mønster som grenser mot brunt. Størrelsen på mønstrene er ubegrenset. Også svart/brunt mot røde mønstre er lov. Spissen av halen skal være hvit.

Estlandsstøveren er en glad og hyggelig hund. Den er balansert, rolig og har et godt lynne.
Den skal være vennlig og bør aldri vise tegn på aggressivitet. Man må arbeide med sosialisering av hunden og utsette den for nye ting for å hindre at den kan bli engstelig når det oppstår nye situasjoner.

Rasen går godt sammen med andre hunder og vanligvis også sammen med katter. De elsker menneskelig oppmerksomhet, men sørg for at du er 100% flokkleder.

Den har arvet egenskaper fra sine aner om ikke å jage hovdyr, noe som gjør det enkelt å lære den å jakte hare og rev.

Estlandsstøveren har en vakker stemme når den jager - en glede for jegerens øre.

Rasen trenger mye mosjon. Minst en 1,5 times tur hver dag hvor flokklederen skal markere sin ledelse ved å gå forran eller lede veien. Hunden er en energisk og arbeidende hund med stor utholdenhet. Hunden elsker turer i skogen og gjerne følge spor den plukker opp. Den kan da være vanskelig å ha under kontroll.

Historikk for Estlandsstøver

Estlandsstøveren er den eneste hunderasen som er utviklet i Estland, og derfor kan man si at den er Estlands nasjonalhund. Rasen ble avlet frem i perioden 1920-30. 27. desember 1954 erkjente Sovietunionen standarden for Estlandsstøveren. Etter at Estland fikk sin selvstendighet godkjente Estland Kennel Union rasens standard 4. jlui 1998 og jobber nå med anerkjennelsen av rasen hos FCI.

Mer om Estlandsstøver:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 15-20kg
Tispe: 15-20kg

Høyde (cm):

Hann: 42-52cm
Tispe: 42-52cm

Pelslengde:

Kort

Pels:

Ru og stri pels

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager v...

Bilder av Estlandsstøver

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Estlandsstøver, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Estlandsstøver kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.