Black And Tan Coonhound

Black And Tan Coonhound

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Black And Tan Coonhound.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Amerikanske coonhounds er blant verdens mest spesialiserte raser, med et høyt utviklet instinkt til å følge spor etter vaskebjørnen eller opossum, og jage dyret opp i tre.

Amerikanske coonhounds er blant verdens mest spesialiserte raser, med et høyt utviklet instinkt til å følge spor etter vaskebjørnen eller opossum, og jage dyret opp i tre. Så snart byttet dermed er «sikret», forandrer hunden tonen på losen. Den blir stående ved treet og bjeffer «nå har jeg den oppi treet»-losen inntil jegeren kommer. Black and tan er den vanligste coonhounden og er pågående, vaktsom og lydig. Pelsstell med spesiell vekt på ørene, og mosjon, er helt nødvendig. Den har typisk stor, sort støvernese med godt åpne nesebor. Den har nøttebrune øyne med våkent og vennlig blikk. Den har mørk tanfarge over øynene. Den har lange, hengende ører, ansatt godt tilbake på hodet. Den har middels lang, muskuløs hals. Hofteleddsdysplasi kan forekomme. Den har lange, sterke ben bygd for langvarig løping og svømming. Den har dypt bryst for fysisk utholdenhet.

Hunden er vanligvis god barnehund, men egner seg ikke for byliv, for den trenger mye fysisk mosjon. Hunden egner seg for varmt, solfylt klima, men trives også i kaldt klima.

Historikk for Black And Tan Coonhound

Forfedrene innbefatter blodhund, irsk kerry beagle og foxhound, spesielt virginia foxhounden fra 1700-tallet. Rasen kan også være i slekt med talbothounden fra det 12. århundre.

Mer om Black And Tan Coonhound:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 300

Vekt (kg):

Farge(r):

Black and tan

Pelslengde:

Kort

Pels:

Stri pels

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjenn...
Treskjellende-hunder
...treskjellende hunder (eng. treeing hounds) kalles også gjerne treskjellere eller halsende hunder. dette er en gruppe som st...

Bilder av Black And Tan Coonhound

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Black And Tan Coonhound, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Black And Tan Coonhound kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.