Beagle Harrier

Beagle Harrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Beagle Harrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Beagle-Harrier er en støverrase som er en forbindelse mellom en beagle og harrier. Den er først og fremst en sporhund og stammer fra Frankrike.

Beagle-harrier ser ut til å være enten en større beagle eller en mindre harrier. Det er en hund av medium størrelse, mellom 45 og 50 centimeter høy, og den veier mellom 19 og 21 kg. Pelsen er vanligvis trefarget med farger som beige, svart, brun eller hvit. Den finnes også som grå på grunn av at harrier kan være grå. Beagle Harriere har en kraftig kropp og pelsen er jevn og tykk.

Hunden er generelt god med barn og andre kjæledyr. Den er lojal, bestemt og er rolig og avslappet hjemme, noe som gjør den til en god familiehund. Den er en jakthund, så den trenger mye trening og rom.

Beagle-harrier er generelt svært sunn og har en levetid på 12 til 13 år (Vanlig levealder). Hoftedysplasi kan skape problem

Historikk for Beagle Harrier

Beagle-harriere ble avlet fram i Frankrike i det 19. århundre av baron Gerard. Den kunne være en blanding av de to rasene, eller midtpunktet i avlen mellom de to rasene. Den ble godkjent av FCI i 1974.

Mer om Beagle Harrier:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 290

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 19-21kg
Tispe: 18-20kg

Høyde (cm):

Hann: 45-50cm
Tispe: 43-48cm

Farge(r):

Trefarget: beige, svart, brun/hvit

Pelslengde:

Kort

Pels:

tykk, jevnt

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager v...

Bilder av Beagle Harrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Beagle Harrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Beagle Harrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.