Manchester Terrier

Manchester Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Manchester Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Denne slanke, velbygde hunden nådde toppen av popularitetskurven for ca. 100 år siden, da den var kjent som «den engelske gentlemans terrier». Den ble eksportert til Nord-Amerika og til Tyskland, der den bl.a satte spor etter seg som en av ingrediensene til dobermannrasen. Nedgang for rasen begynte da rottekamper ikke var på moten mer. (En Manchester terrier ved navn Billy innehadde rekorden i rottedreping med 100 rotter på mindre enn 7 minutter!) Forbudet mot ørekupering reduserte populariteten ytterligere, og det tok oppdretterne en tids arbeid før de fikk skapt de V-formede, hengende ørene. Manchester terrieren har et heftig gemytt, men den er likevel fin, livlig og robust selskapshund. Den har små, V-formede ører med vipp forover. Den har jevnt kileformet, smalt hode. Små, mandelformede, mørke og gnistrende øyne. Kort kropp, godt hvelvede ribben, overlinjen svakt buet. Den har tykk, glatt og blank pels, hard å ta på. Den har rette, lange forben som står godt under hunden. Små, hvelvede poter.

Denne hunden passer til å bo i byen. Denne hunden egner seg for varmt, solfylt klima. Denne hunden trenger minimalt med pelsstell. Denne hunden tar ting lett, for eksempel lydighetstrening og agility. Denne hunden kan være problematisk ovenfor andre. Denne hunden er god vakthund.

manchester terrieren har utviklet seg til å bli en pålitelig selskapshund, som har beholdt sine jaktinnstinkter samtidig som den passer meget bra i et hjem hvor de vil ha en kvikk, livlig kjæledegge. Den er også ualminnelig snill mot barn.

Historikk for Manchester Terrier

Black-and-tan terriere som ble brukt til jakt på rotter og andre skadedyr fantes i Storbritannia allerede for mange hundre år siden. I Manchester var det en interessert oppdretter som rundt år 1800 krysset disse terrierne med whippets. Resultatet ble denne smidige og raske rotter og kaninhunden. Rasen var en gang populær, men sees ikke ofte lenger.

Mer om Manchester Terrier:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 071

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 38-41 cm
Tispe: 38-41 cm

Pelslengde:

Korthåret

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels

Bilder av Manchester Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Manchester Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Manchester Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.