Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Jack Russell Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Jack Russell terrier tilhører gruppen av små terriere og stammer fra England, der den ble brukt som jakthund (hihund). Jack Russellen skulle følge jegeren til fots, og derfor avlet man fram hunder med korte ben. I dag kan rasen variere en del i utseende og størrelse.

En Jack Russell er en stor hund i en liten kropp; den er uredd og utholdende. En Jack Russell er en fin selskapshund, men den trenger mye mosjon og hjernetrim for å ha det bra. Dette er en intelligent hund som raskt tar til seg lærdom, men den kan også være sta, så eieren bør være tålmodig og oppfinnsom når hunden skal lære nye triks.
De passer ikke for alle, best for voksne og barn over 6 år. Bor man i en leilighet må den få løpe ute minimum en time hver dag, den er tilpassningsdyktig og stødig som klarer de fleste tempraturer men har følsom hud så solkrem er en god ide.Veldig intellegent hund som må oppdras og trenes mye ellers blir det kaos hjemme.


Da en Jack Russell gjerne tar lederrollen, bør man raskt etablere rangordningen i familien slik at problemer unngås senere. Som med de fleste andre hunder skal man bygge opp gjensidig respekt ved hjelp av omtanke og kjærlighet. En Jack Russell lærer meget bra ved hjelp av ros. Når Jack Russellen har fått mosjon og hjernetrim kan den fint innta rollen som sofagris. En Jack Russell er en våken, sjarmerende, nysgjerrig og glad hund, og den vil gjerne være med på alt. En Jack Russell kan bli 12-18 år gammel, og rasen har få rasetypiske sykdommer.

Den kan hoppe 5 ganger høyden sin og smelle hundre ballonger på under 1 minutt.

 

 

 

 

Historikk for Jack Russell Terrier

Jack Russell terrier oppsto på 1800-tallet og er et resultat av pastor John Russells arbeider. Han avlet fram en stamme av foxterriere for sine egne behov, nemlig en hund som orket å bli med hans foxhounder på revejakt, og var liten og tøff nok til å krype inn i revehiet og jage ut reven. Det utviklet seg to parallelle varianter, en litt større og en litt mindre. Den største er nå kjent som Parson Jack Russell terrier.

Mer om Jack Russell Terrier:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 345

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 5-6 kg
Tispe: 5-6 kg

Høyde (cm):

Hann: 25-30 cm
Tispe: 25-30 cm

Farge(r):

hvit, hvit med brunt, hvit med svart

Pelslengde:

kort

Pels:

stri håret

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Jack Russell Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Jack Russell Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Jack Russell Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.