Riesenschnauzer
Sammenlikne med:   

Riesenschnauzer


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Riesenschnauzer:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 181
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 1: Pinschere og schnauzere
STØRRELSE: stor
VEKT: Hann: 35-47kg
Tispe: 35-47kg
HØYDE: Hann: 60-70 cm
Tispe: 60-70 cm
FARGE(R): svart, salt-og pepper
PELSLENGDE: Kort
PELS: stri,tett
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Riesenschnauzer
Schnauzere
[...schnauzere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. hundene i denne gruppen varierer i d...]
Stallhunder
[...stallerhunder var en type brukshunder som ble mye benyttet i europa før andre verdenskrig. stallhunder var gjerne mellomstore hunderaser, som pinscher...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Riesenschnauzer er den største av schnauzerene. Riesenschnauzer er en stri rase og må ha en bestemt oppdragelse. En utmerket brukshund og familiehund.

Pelsen er stri, og må trimmes regelmessig. Den finnes i fargene sort, og salt-og-pepper. Vinterstid utvikler disse hundene tett underull, avhengig av hvor mye ute de er og hvor kaldt det er selvsagt.

Før var det vanlig å kuppere både hale og ører på denne hunden, men dette er nå forbudt i Norge.

Riesenschnauzer er en typisk brukshund på alle måter, og som sådan er den mye benyttet som kløvhund og trekkhund. Den blir ofte benyttet som tjenestehund, både hos politiet og i forsvaret. Rasen regnes også som en ypperlig vakthund og en god familiehund. Den egner seg også meget godt som redningshund og lavinehund, pga. sitt pågangsmot og høye arbeidslyst.

I tidligere tider ble den i visse deler av Tyskland mest brukt som gårdshund, og da spesielt som stallhund og vognhund. Under 2. verdenskrig ble Riesenschnauzeren brukt som patruljehund på den tyske jernbanen.

Riesenschnauzer er ikke en hunderase for uerfarne. Om man skal velge en slik hund bør man også være ganske aktiv selv, siden den krever mye mosjon og mental aktivering for å ikke bli en problemhund. Når den blir aktivisert regnes rasen som en god familiehund, rolig og avbalansert som den er. Den er imidlertid både selvstendig, uredd, ubestikkelig og noe resevert for fremmende. Vokterinstinktet er meget sterkt, og rasen regnes inn i gruppen av vakt- og vokterhunder. Den regnes som lærevillig og hardt arbeidende.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!