Grand Danois
Sammenlikne med:   

Grand Danois


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Grand Danois:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 235
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 2: Molosser
ANDRE NAVN: Deutsche Dogge
 
STØRRELSE: Gigant
VEKT: Hann: Fra 70 Kg
Tispe: Fra 50 Kg
HØYDE: Hann: Fra 80 cm
Tispe: Fra 72 cm
FARGE(R): Gul, tigret, harlekin, sort eller blå
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Tett, glatt og glinsende.
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Grand Danois
Danske hunderaser
[...det finnes kun to danske hunderaser som er anerkjent internasjonalt, noe som nok skyldes at danmark fysisk henger sammen med det mellomeuropeiske kont...]
Hundens opprinnelse
[...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000-135 000 år siden. det har moderne ...]
Molosser
[...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge, selv om begrepet molosser fa...]
Tamhund
[...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i realiteten en domestisert ulv som mennes...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Grand danois er en hunderase av molossertype som er kjent for sin enorme størrelse, og da spesielt skulderhøyden. Den blir sammen med irsk ulvehund regnet som verdens største hunderase. I Norge var den tidligere også kjent som dansk herregårdshund. Den er Tysklands nasjonalhund.
Grand danois er i dag først og fremst en flott og stødig familiehund, men den har også en rekke brukshundegenskaper, f. eks. som vakthund eller vognhund. Den er også stadig oftere å se som utstillingshund.

De kalles hundeverdens Apollo og det navnet fortjener de virkelig. De er sterke og atletiske, og det rolige gemyttet gjør at den kalles verdens største kjødehund.
Mange tror at denne rasen er dansk men det er den ikke, den har ingenting med Danmark å gjøre. Den kommer fra Tyskland. Ingen vet egentlig helt hvorfor de heter gran danoise. Asiatiske stammer brakte lignende hunder til Tyskland på 400-tallet. Det fantes raser som lignet i Roma, Egypt og Kina. Den moderne grand danoisen ble utviklet i Tyskland for 400 år siden. De ble avlet frem for å være jakt-og vakthunder, de ble til og med brukt i krig.
Rasen er en blanding av mastiff og greyhound. I blant glemmer folk at bak det rolige ytre er det en enorm vakthund.
Rasen ble tillagt mystiske krefter i middelalderen, og skulle beskytte mot onde ånder, de mente Grand danoisen var et magisk dyr.
De siste hundre årene har jaktinstinktet, som var så ettertraktet, stort sett blitt avlet bort. Nå velger de sofaen over slagmarken. De legger seg gjerne på sofaen eller sengen, de er noen skikkelige sofagriser. Rasens fysiske antributter levner ingen tvil om dens opprinnelige formål. Den er først og fremst høy, den har poter på størrelse med en mannshånd. Den er en av de høyeste hundene, sammen med den irske ulvehunden. Søskenbarnet dens, den engelske mastiffen veier mest av alle, men grand danoisen er heller ingen svekling. Mange danoiser liker å tråkke på beina dine og lene seg mot deg.
De er sterke men ikke klossete. De beveger seg svært grasiøst. Hodet er svært lik mastiffens, toppen av hodeskallen ligger nesten parallelt med snuten, det gir den et majetisk utseende. Det er et vakkert og åndefullt dyr.De er kjærlig og en herlig hund å kysse på og en herlig hund å få et smask tilbake. Det er kanskje derfor de er såpass populære i tegneserier, kjente danoiser er Scooby Doo, Astro og Mamaduke. Danoisen er en hund med humor, derfor egner den seg for serier. De har lange bein og når de krøller seg sammen er det bein overalt, de aner ikke hvor de skal ha dem.
Danoisens utseende varierer, de kan veie alt fra 55-90 kilo og kan ha seks ulike farger på pelsen. De trives nesten overalt, men de trenger plass, den må få strekke på beina hver dag. De er korthåret og lette å stelle, bare spyl dem rene. De er dessverre en av rasene med kortest levetid, i snitt blir de kun 7,5 år. Etter at de har spist må de hvile i rundt en time før man aktiviserer dem. Dette er meget viktig pga av at de lett kan få magevridning og det er ekstremt farlig.
De er flotte familiehunder. Unger kan tro at de kan klatre på dem og ri på dem, men det skal man ikke gjøre med noen hunder. Danoisen har så mye personlighet at de blir som en daglig tegneseriestripe for eierne sine.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!