Engelsk Bulldog
Sammenlikne med:   

Engelsk Bulldog


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Engelsk Bulldog:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 149
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 2: Molosser
ANDRE NAVN: English Bulldog, Bulle
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 25 Kg
Tispe: 23 Kg
HØYDE: Hann: 39-41 cm
Tispe: 39-41 cm
FARGE(R): Rødlig i mange nyanser, herunder tigret og med hvite innslag. Ansiktet skal ha sort maske.
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Glatthåret
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Engelsk Bulldog
Ekstremavl
[...ekstremavl er avl på ekstreme egenskaper, i den hensikt å forsterke bestemte fysiologiske eller psykologiske uttrykk (effekter) hos bestemte individer...]
Moderne hundeavl
[...moderne hundeavl, også kalt hundeavl og hundeoppdrett, er en form for raseavl som begynte i england på begynnelsen av 1800-tallet og var et produkt av...]
Molosser
[...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge, selv om begrepet molosser fa...]
Tamhund
[...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i realiteten en domestisert ulv som mennes...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Bulldog ble opprinnelig brukt til oksekamper, men disse instinktene er borte. Nå er den en liten hund som elsker barn og de eneste bruksegenskapene er å være en familiehund.
Den oppsto ved krysning mellom boxer, bullmastiff, Bordeaux Dogge, engelsk mastiff, napolitansk mastiff og cairnterrier.

De er så sta og så selvsikre at de havner i situasasjoner der andre hunder ville gått til eieren sin for å få støtte men ikke bulldoggen den vil klare seg på egen hånd.
Den ser morsom ut og får deg til å le, noen synes den er mindre pen med det flate ansiktet mens andre synes den er helt bedårende.
De fikk sitt navn på 1200-tallets England fordi de felte okser, de er sterke og vil de noe dytter de unna alle som er i veien. Etter at bull-baiting ble forbudt i 1835 døde rasen nesten ut, noen bulldogelskere reddet rasen. Da begynte oppdretterne å prøve å få fram bulldogger som var selskapsdyr.
De har underbitt og det er så kraftig at tenne syns. Den løse huden passer for slagsmål, når motstanderen holde den har den fortsatt plass til å røre seg. På tross av rynkene og dobbelthakene er de tøffe, hodet er gigantisk og bakpartiet lite. Kroppsformen gjør at de sjelden kan føde uten veterinærhjelp, valpene kommer ikke ut og da tar man keisersnitt.
Bulldogger er kortskallede, nesen og hodet er trykket bakover, dette fører til at de puster med åpen munn. Dette fører videre til en del fising, enten tåler man det eller så må man skaffe seg en luftfrisker. Engelsk bulldog er kanskje ikke høflig men vet å fengsle fantasien, den er og blir Englands nasjonalhund.
De er sterke, unike og har flott personlighet. De passer bra til å bo i byen og de trenger ikke hard trening for å trives, det går bra med spaserturer. Når de er inn er de noen skikkelige sofagriser, og når vi er inn på ordet griser, så husk at disse sikler og rister på hodet så siklet kan havne både her og der.
De anstrenger seg ikke på trening men er lette å tyrene når man først har nådd fram til de. De vil gjerne gjøre ting på sin måte og er sterke nok til det. De gir seg ikke så lett, og de er ikke ivrige etter å være til lags. De følger sitt eget hode og de er ganske late, de kan ha aktive stunder når de leker men alt skjer på deres vilkår. De lever i sin egen boble, der vi er til for dem og ikke omvendt. Skal man trene en bulldog må man finne ut hva som motiverer den, uansett om det er mat eller skryt så bruk det som virker på din hund.
De krever daglig omsorg man må gjøre rent i alle folder der fukten kan samle seg. Denne rasen er ingenting for dem som plages av sikkel og lukt, rasen har også en relativt dårlig helse.
De trives godt i familier og passer bra sammen med barn. Det er en sjarmerende og kjærlig rase og for mange er det kjærlighet ved første blikk på denne morsomme hunden.

 

 

 


 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!