Dvergschnauzer
Sammenlikne med:   

Dvergschnauzer


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Dvergschnauzer:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 183
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 1: Pinschere og schnauzere
ANDRE NAVN: Zwergschnauzer, Dwarf Schnauzer, Miniature Schnauzer
 
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 4,5-7
Tispe: 4,5-7
HØYDE: Hann: 30-35
Tispe: 30-35
FARGE(R): Sort, sort/sølv, hvit og salt/pepper
PELSLENGDE: Halvlangt
PELS: Tett, hard og stri
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: lite
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Dvergschnauzer
Schnauzere
[...schnauzere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. hundene i denne gruppen varierer i d...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Dvergschnauzeren - en stor hund i lite format!
Dvergschanuzeren er en robust liten hund som kan brukes til så mangt. Dens frekke og nysgjerrige vesen gjør at den elsker å utforske sine omgivelser. Den røyter ikke og de fleste allergikere reagerer ikke på den. Den er en utholdende, tøff og energisk rase som foretrekker å være rundt sin eier. Personligheten oppveier fullt ut for størrelsen, og den blir karakterisert som en stor hund i lite format. Den er vanskelig å overse eller neglisjere med sitt enorme pågangsmot og uredde fremtreden. Dvergschnauzeren er vennlig, oppmerksom og lettlært. Den er rask til beins og elsker å leke. Dvergschnauzeren er en til tider sta hund, som trenger en fast men vennlig hånd. Ofte opplever du at dvergschnauzeren din "snakker" og gir fra seg lyd for å oppnå eiers oppmerksomhet. Dette er naturlig for rasen, så for deg som ønsker deg en stille hund er det ikke sikkert at denne rasen er å anbefale.

Dvergschnauzeren er den minste av de tre Schnauzer variantene. Det finnes også to større schnauzervarianter, nemlig Mellomschnauzer og Riesenschnauzer. Dvergschnauzeren rager mellom 30 og 35 cm over bakken, og dens hendige størrelse gjør den til en yppelig hund for de fleste husholdninger. Den er karakteristisk med sitt spesielle uttrykk: bryn og skjegg og stri pels, og den finnes i fire forskjellige fargevarianter:

* salt/pepper (grå)
* sort/sølv (sort med hvite tegninger)
* hvit
* sort

Rasen hadde opprinnelig kuperte ører og hale, men i Norge og endel andre land er dette ikke lengre tillatt. Ukuperte ører gir dvergschnauzeren ett mer vennlig uttrykk, mens de kuperte ørene gjør at den ser mer oppvakt ut. Det er mange meninger om hva som er rett, uansett setter lovverket her i landet en stopper for hva man kan gjøre. For nøyaktig beskrivelse av rasen, les Rasestandarden.

Dvergschnauzeren kan brukes til det meste: agility, lydighet og utstilling. Nylig fikk også Norge Nordens (og kanskje verdens?) første dvergschnauzer med Viltspor Championat!

Rasen er kjent for sin sunnhet blandt veterinærer. Likevel skal man være oppmerksom på etpar problemer. PRA (Progressive Retinal Atrophy) og katarakt er de mest kjente innen rasen. Raseklubben ønsker å bekjempe dette og har derfor pålagt oppdrettere i Norge å øyenlyse sine hunder før de går i avl. Hvis ikke dette er gjort blir ikke kullet godkjent av avlsrådet i raseklubben. På grunn av størrelse er det sjelden problemer med hofter eller skuldre hos dvergschnauzeren, i motsetning til de større schnauzer-variantene. Fordi dvergschnauzeren er en sunn rase kan du regne med at hunden blir gammel, 15 år er ikke uvanlig. Faller valget ditt på dvergschnauzer kan du forvente deg et langt og godt liv sammen med den.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!