Castro Laboreirohund
Sammenlikne med:   

Castro Laboreirohund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Castro Laboreirohund:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 170
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 2: Molosser
ANDRE NAVN: Portuguese Cattle Dog, Cão de Castro Laboreiro
 
STØRRELSE: Meget stor
VEKT: Hann: -
Tispe: -
HØYDE: Hann: 58-68cm
Tispe: 55-61cm
FARGE(R): Svart
PELSLENGDE: Kort
 

Treff i DogLex

Castro Laboreirohund
Molosser
[...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge, selv om begrepet molosser fa...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Castro Laboreirohund (Cão de Castro Laboreiro / Portuguese Cattle Dog) er en Portugisisk Molosser hunderase opprinnelig fra områdene i Castro Laboreiro i Portugal. En oppvakt og intellegent hund.
En stor og flott hund som er oppsiktsvekkende inteligent. Den har blitt en av favoritt valgene blant polititet i Portugal. Folket i Castro Laboreiro hevder at dette er "verdens beste hund" etter evnen sin til å lose, overvåke og vokte buskapen så vel som hjemmet og familien.

Det er sagt at den er like flott som vakthund som familiehund. Alltid klar til å leke med barna i familien, men instinktivt beskytte om fremmede kommer for nær. Til tross for den store og muskuløse kroppen, er den oppmerksom på om lekekameraten er skjør eller svak.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!