Cane Corso
Sammenlikne med:   

Cane Corso


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Cane Corso:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 343
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 2: Molosser
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Working
Dogs of the Working Group were bred to perform such jobs as guarding property, pulling sleds and performing water rescues. They have been invaluable assets to man throughout the ages. The Doberman Pinscher, Siberian Husky and Great Dane are included in this Group, to name just a few. Quick to learn, these intelligent, capable animals make solid companions. Their considerable dimensions and strength alone, however, make many working dogs unsuitable as pets for average families. And again, by virtue of their size alone, these dogs must be properly trained.
ANDRE NAVN: Italiensk corso, cane corso italiano
 
STØRRELSE: Gigant
VEKT: Hann: 45-50
Tispe: 4045
HØYDE: Hann: 64-68
Tispe: 60-64
FARGE(R): Skifer, blygrå, lysgrå, lys fawn, mørk fawn, hjorterød, sort eller brindlet.
PELSLENGDE: kort
PELS: Glansfull og tett med noe underull
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Cane Corso
Molosser
[...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge, selv om begrepet molosser fa...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Cane Corso er stor hund av molossertype. Den stammer fra Italia, der den tradisjonelt har blitt brukt som gårdshund, jakthund og ren vakthund.I tidligere tider var denne hunden vanlig over store deler av Italia, men nå er den mest vanlig lengst sør i landet - spesielt i provinsen Puglia

Cane corso er en lett rektangulær og meget kraftig hund med en kort, glatt tilliggende pels som krever lite stell. manken er høyere enn krysset. Ryggen rett og meget muskuløs. Lendet kort og kraftig, og krysset langt, bredt og lett sluttende. Halen er ganske høyt ansatt og svært tykk ved roten. Hodet er typisk for molossere, med bred skalle, markert pannefure og stopp, og brede, kraftige kjaker. Skuldrene er svært muskuløse og overarmene sterke. Underarmene skal være rette og kraftige. Håndledd og mellomhånd skal være elastiske. Framlabbene skal være som kattepoter. Baklabbene skal ikke være fullt så kompakte som framlabbene. Sterke bakben.

Pelsen skal være kort, glansfull og tett med noe underull. Fargen kan være skifer, blygrå, lysgrå, lys fawn (gulbrun), mørk fawn, hjorterød, sort eller brindlet.

Skulderhøyden hos hannhunder ligger normalt på 64-68 cm og hos tisper 60-64 cm. Et avvik på +/- 2 cm tolereres. Vekten er normalt 45-50 kg hos hanner og 40-45 kg hos tisper.

Cane corso er en typisk famile- og brukshund for folk med lang erfaring med hunder som kan være territoriale og kanskje har en noe primitiv atferd. Rasen utgjør ofte en ypperlig vakthund, men den har også kvaliteter som jakthund - kanskje helst for villsvinjakt. Rasen har dessuten en rekke kvaliteter innen hundesport.

Cane corso er normalt en hund full av energi og mot. Holdningen er stolt og velbalansert. Den er harmonisk, snill og svært gjerne lojal mot sine egne, men ofte reservert overfor fremmede. Den kan være noe beskyttende overfor egne barn.

Rasen har et stort behov for fysisk (daglig mosjon) og mental stimulering for og kunne fungere godt som familiehund, og uten rett stimulering blir den lett rastløs. Siden den er en aktiv og tildels krevende hund, passer den defintivt ikke en hund for alle.

Rasen trenger å bli tidlig sosialisert og eieren bør trene lydighet med hunden fra den er liten valp. Temperament er normalt stabilt godt, men den krever mye oppmerksomhet og trening om den skal forbli en harmonisk familiehund. Skal man holde en slik hund bør man ha erfaring med dominante og primitive hunder. Spesielt hanner kan være dominante og vil kunne utfordre deg hvis den anser mulighet til å oppnå lederrollen i flokken (ditt hjem og familie). Størrelsen og ferdighetene tatt i betraktning bør derfor en cane corso helst eies av mennesker med tidligere erfaring fra slike hunder.

Cane corso er en rolig og stødig hund, som kan brukes til det meste. De passer bra til andregangs-hundeeiere. Den er snill og lojal, sammtidig som den er aktiv. Corso kan bla brukse til utstillig,bruks osv. Dette er en rase, som bare har vært her i ca 10 år.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!