Welsh Corgi Pembroke
Sammenlikne med:   

Welsh Corgi Pembroke


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Welsh Corgi Pembroke:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 039
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 10-12kg
Tispe: 9-11kg
HØYDE: Hann: 26-30cm
Tispe: 25-29cm
FARGE(R): rød, sobel, sandfarget, sort og brun
PELSLENGDE: Middels
PELS: Tett underpels, ikke bløt/krøllet/stri
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Welsh Corgi Pembroke
Kveghunder
[...kveghunder er brukshunder som er trent i å gjete kveg. som hunderase inngår disse hundene gjerne i samlebegrepet gjeterhunder, men i gjerning kan de v...]
 

Corgien har alltid vært en brukshund. De fattige bøndene hadde ikke råd til å ha en hund for hver av de mange oppgavene som skulle ivaretas av firbente hjelpere, men i Corgien fant de en allsidig hjelper som kunne gjøre seg fortjent til føden, en "Jack of All Trades" som det heter i de deler av verden. Den arbeidet som buskapshund, men skjøttet også jobben med å passe hus og barn på sin "fritid". Corgien var modig, Iydig, trofast og samtidig kjælen og barnevennlig. Som vakthund var den pålitelig og effektiv, og benyttet seg av den samme hasenapperteknikk til disse oppgavene som til gjeting av buskap.

Denne rasen er blitt kjent som dronningen av England sin hund.

Hjemland: Storbritania.

Helhetsinntrykk: Lavstilt, sterk og robust, våken og aktiv, gir inntrykk av kraft og utholdenhet i en liten kropp.

Karakteristika: Djervt uttrykk, arbeidsvillig.

Temperament: Frimodig og vennlig, aldri nervøs eller aggressiv.

Hode og skalle: Hodet skal ha reveaktig form og utseende med våkent intelligent uttrykk. Skallen ganske bred og flat mellom ørene, moderat stop. Forholdet mellom snute og skalle skal være 3 til 5. Snutepartiet smalner gradevis fremover. Svart nesebrusk.

Øyne: Vel ansatte, runde, middels store, brune, harmonerende med pelsfargen.

Ører: Stående, middels store, svakt avrundet. En linje trukket fra nesetippen gjennom øyet skal forlenget gå gjennom eller nær inntil øretippen.

Munn: Sterke kjever med jevn tannstilling og saksebitt, d.v.s. overkjevens tenner skal tett overlappe underkjevens tenner.

Hals: Ganske lang.

Forpart: Underarmen så kort og så rett som mulig. Overarmen buer rundt brystkassen. Kraftig benstamme helt ned til potene. Albuene slutter godt inntil kroppen, hverken løse eller bundne. Godt tilbakelagt skuldre. Vinkelen mellom skulder og overarm skal være 90 grader.

Kropp: Middels lang, godt buede ribben, ikke for kort, svakt av avsmalnende sett ovenfra. Rett overlinje. Brystet bredt og dypt, godt plassert ned mellom forbena.

Bakpart: Sterk med god bevegelighet. God knevinkel, kort hase. Kraftig benstamme helt ned til potene. Rette haser sett bakfra.

Poter: Ovale, kraftige og godt sluttet. De to midterste tærne noe lenger enn de to ytterste. Kraftige tredeputer. Korte negler.

Hale: Kort, helst medfødt stumphale.

Bevegelser: Frie og kraftfulle, hverken løse eller bundne. Langt fremsteg uten å løfte bena for mye, i samsvar med kraftig bakbensaksjon.

Pels: Middels lang med tett underpels, aldri bløt, krøllet eller stri.

Farge: Ensfarget rød, sobel, sandfarget, sort og brun, med eller uten hvite tegninger på ben, bryst og hals. Noe hvitt på hode og hals tillatt.

Størrelse: Skulderhøyde ca. 25 - 30 cm. Vekt 10 - 12 kg for hanhunder, 9 - 11 kg for tisper.

Feil: Enhver avvikelse fra de foregående punkter skal ansees som feil, og feilen skal vurderes i forhold til sin grad.

De er lett trente, tøffe, raske og smidige til å ha så korte ben. De er glad i agility fordi de liker utfordring.Kan bo hvor som helst med nok trim. Kjærlige, beskyttende og livlige familiehunder som har det bedre med litt "eldre" barn da de kan nappe og gjeter små barn.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!