Working Kelpie
Sammenlikne med:   

Working Kelpie


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Working Kelpie:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 11-20 kg
Tispe: 11-20 kg
HØYDE: Hann: 46-51 cm
Tispe: 43-48 cm
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Kort til middels
PELS: Kort
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Working Kelpie
 

Dette er Australias store "sauflokkarbeider"

Kelpien kombinerer besluttsomhet med intelligens og flytter sau med en unik teknikk som går ut på å løpe på sauens rygg, for rasen har er unik balanse.
Den ble avlet frem på midten av 1800-tallet  for å gjete merinosau i Australias røffe, varme terreng.
De har en tolagspels som kan ha mange forskjellige farger, de har tett underull og vannavstøtende dekkpels som beskytter dem mot været.
Pelsstellet er lettvint, men tiden du sparer på pelsstellet vil du måtte bruke på trening i stedet. Kelpien er smart, så eieren må våre fokusert og kunne ta sjefsrollen. Den passer godt hos en aktiv familie, den er energisk, lojal og trenger  mye mental stimuli for å trives og holde seg i form. Det kan se ut som den har utømmelige energi og arbeidsvilje, med den har også evne til å kople av når det ikke er arbeid på gang. Den er årvåken og intelligent, har god vilje til samarbeid og jobber også godt selvstendig. Det er en harmonisk hund om den får utløp for sin mentale energi gjennom å få arbeide.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!