Ny-Guinea syngehund
Sammenlikne med:   

Ny-Guinea syngehund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Ny-Guinea syngehund:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: New Guinea dingo
 
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 8-14 kg.
Tispe: 8-14 kg.
HØYDE: Hann: 35-46 cm
Tispe: 35-46 cm
FARGE(R): Gylden rødbrun/rustrød
PELSLENGDE: Kort
PELS: Tett
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Ny-Guinea syngehund
Pariahunder
[...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe av kasteløs rang, nå mer kalt daliter) refer...]
 

Ny-Guinea syngehund er kanskje den mest opprinnelige av alle nålevende hunder. Navnet har den fått etter øya der den finnes og den svært karakteristiske varierende klangen i hyling og ulingen disse hundene har når de kommuniserer. Ny-Guinea syngehund kan nemlig ikke bjeffe på vanlig måte, men den «synger» snarere.

Ny-Guinea syngehunder som i dag tilbys som kjæledyr på det åpne marked stammer alle fra åtte viltfangende individer, hvorav de to nevnte i Australia. Fem av dem ble bragt til Tyskland i 1976, hentet fra fangenskap hos Eipo-stammen i Irian Jaya. Den åttende hunden som regnes med i grunnlaget var ei viltfanget tispe, som i 1981 fødte et kull ved Baiyer River Sanctuary. En av valpene ble bragt til Canada, og videre derfra til Swamp Fox Sanctuary i New Ellington i Sør-Carolina i USA.

Ny-Guinea syngehund er en hund med primitiv atferd, selv om det til en viss grad lar seg gjøre å sosialisere den som familiehund. Den blir imidlertid ingen typisk familiehund, men en type hund som passer best for spesielt interesserte som har nødvendig erfaring med og forståelse for rovdyratferd. Syngehunden vil nemlig forbli rovlysten og voktsom hele livet, men den er på ingen måte aggressiv og vil normalt aldri bite annet enn for å forsvare seg. Den er lite domestisert, kanskje også i mindre grad enn australsk dingo. Derfor vil den ikke ha de samme forutsetninger til å forstå mennesklige signaler som vanlige hunder. Om man strekker ut handen til en slik hund for å klappe den, vil den høyst sannsynlig trekke seg hurtig vekk (om den ikke har fått trening i slikt).

Ny-Guinea syngehund er imidlertid en svært sosial og umåtelig lojal hund. For de rette vil den også kunne bli «den perfekte familiehund», vakthund eller jakthund. Den trenger mye mosjon, men lite stell ellers. Dens selvstendighet gjør den dårlig egnet til å løpe fritt, siden den da med stor sannsynlighet vil stikke av. Å ha den i en hundegård byr også på problemer, siden slike hunder er eksperter på å grave seg ut eller (dersom hundegården ikke har tak) klatre over. Det finnes eksempler på at slike hunder har forsert 3 meter høye gjerder.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!