Ungarsk Kuvasz
Sammenlikne med:   

Ungarsk Kuvasz


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Ungarsk Kuvasz:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 054
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
ANDRE NAVN: Kuvasz
 
STØRRELSE: Gigant
VEKT: Hann: 48-62 kg
Tispe: 37-50 kg
HØYDE: Hann: 71-76 cm
Tispe: 66-70 cm
FARGE(R): Hvit
PELSLENGDE: Lang
PELS: Tett bølget
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Ungarsk Kuvasz
 

Ungarsk kuvasz er en gigantstor hvit bruks-, hyrde og gjeterhunder (FCI gruppe 1 seksjon 1) som av opprinnelse regnes å stamme fra Karpatene i Ungarn, dit den eller dens nærmeste forfedre trolig kom med madjarene helt på slutten av 800-tallet. Kuvasz har gjennom århundrer blitt benyttet som vokterhund og vakthund i hjemlandet.
Kuvasz er en stor, robust og sterk hund. Rikelig med pels, lang, bølget og noe stiv. Bløt underull, pelsen skal danne en krage rundt halsen. Mandelformede, skråstilte øyne. Langsomme og forsiktige bevegelser. Hvit av farge, elfenbensfarget er tillatt. Lavt ansatt halse. Hannhunder blir 71-76 cm høye, tisper 66-70 cm.

Opprinnelig brukt som vakthund for buskap, og det brukes den til den dag i dag, selv om den stadig blir en mer populær selskaps- og vakthund.

Kuvasz er en selvstendig hund, noe sta og tar ikke lydighetstrening spesielt lett. Ikke egnet for annet enn meget erfarne hundeeiere og ikke egnet som selskap for barn. Kommer ikke godt overens med andre hunder, men er fornøyd med å leve og sove utendørs.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!