Carolinahund
Sammenlikne med:   

Carolinahund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Carolinahund:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: Indianerhund, amerikansk dingo
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 13,5-27 kg
Tispe: 13,5-27 kg
HØYDE: Hann: 43-61 cm
Tispe: 43-61 cm
FARGE(R): Beige med hvite partier på bryst og bein .
PELSLENGDE: Kort
PELS: Glatt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Carolinahund
Pariahunder
[...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe av kasteløs rang, nå mer kalt daliter) refer...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Carolinahund regnes av mange som det amerikanske kontinentets opprinnelige hundetype, og som sådan går den også under navn som indianerhund og amerikansk dingo. Den er en typisk pariahund på alle måter, selv om den nå mer framstår som en hvilken som helst annen hunderase i hjemlandet USA. Den har fortsatt ikke fått anerkjennelse hverken av American Kennel Club eller FCI, men den anerkjennes som sådan av bl.a. United Kennel Club.

Carolinahund er en primitiv hund som har mange av villhundes instinkter i behold. Den er svært alert og gjerne meget skeptisk til fremmede. Man kan trygt si at dette ikke er en hunderase som passer andre enn spesielt interesserte og svært erfarne hundefolk. Mot de den kjenner og regner blant sine egne, er den derimot en ypperlig familiehund, som både er leken, snill og gjerne svært tolerant. Hunden passer imidlertid best for folk som er glade i friluftsliv og mye mosjon. Carolinahunder trenger dessuten oppgaver og utfordringer for å trives. Den er først og fremst en god jakthund, vakthund og familiehund, men den har også en rekke andre kvaliteter. Dette er en hund som jakter aktivt med både syn, lukt og hørsel. I så måte blir den først og fremst å regne inn blant hetsende hunder, siden dette er dens naturlige jaktform, men den er også en ypperlig sporhund, tatt i betraktning dens meget velutviklede luktesans.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!