Boykin spaniel
Sammenlikne med:   

Boykin spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Boykin spaniel:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Sporting
Naturally active and alert, Sporting dogs make likeable, well-rounded companions. Members of the Group include pointers, retrievers, setters and spaniels. Remarkable for their instincts in water and woods, many of these breeds actively continue to participate in hunting and other field activities. Potential owners of Sporting dogs need to realize that most require regular, invigorating exercise.
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 13-18kg
Tispe: 11-16kg
HØYDE: Hann: 39-46cm
Tispe: 35-41cm
FARGE(R): brun til svart
PELSLENGDE: 5 til 10 cm
PELS: Fra krøllete til glatt
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Boykin spaniel
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Rasen Boykin Spaniel stammer fra jakthunder tidlig i det 20. århundre og er avlet frem som en pistol hund i South Carolina. Hundene måtte være små nok til å passe i de små båtene som brukes av jegere i sumpene. L. Whitaker Boykin (1861–1932) eksperementerte med blandinger av forskjellige raser, og den blandingen han kom frem til har blitt oppkalt etter han. Legenden forteller at Boykin startet sin avl med en hund av ukjent kulturarv som heter "Munan", funnet på gaten av en venn av Boykin's. The Chesapeake Bay Retriever , Springer Spaniel , Cocker Spaniel , and the American Water Spaniel kan ha vært med på utviklingen av rasen. Det området der rasen utviklet seg, rundt Camden, South Carolina, var en ferieby, og rasen ble lagt merke til av besøkende og så spredt rundt om i USA.

Foreningen Boykin Spaniel Society ble dannet i 1977 og begynte å opprettholde en rasebok i 1979. Denne BSS rasebok har vært "lukket" siden 1982, noe som betyr at kun hunder fra BSS registrerte foreldre kan bli registrert med BSS.

Boykin spaniel ble anerkjent av United Kennel Club i 1985.

På 1990-talle dannett en gruppe entusiaster Boykin Spaniel Club og Breeders Association of America for å oppnå AKC anerkjennelse av rasen og å få tilgang til AKC Spaniel Hunt Tester og AKC Spaniel Field Trials holdt i hele landet. The BSCBAA var den første Boykin Spaniel organisasjon til å danne og opprettholde en "Code of Ethics". I 2007 ble Boykin Spaniel Club Og Breeders Association of America anerkjent av AKC som den overordnede klubben for rasen.

I 1997 rasen kom inn i American Kennel Club's Foundation Stock Service opptak program. I januar 2006 ble rasen kvalifisert for å konkurrere i AKC Spaniel Hunt tester for offisielle AKC titler. In July 2006 the Boykin Spaniel was eligible to earn AKC titles in AKC agility, tracking, rally obedience, and regular obedience. I juli 2006 Boykin spaniel var kvalifisert for å tjene AKC titler i AKC agility, sporing, rally lydighet, og vanlig lydighet. 1. januar 2008 ble Boykin Spaniel anerkjent av American Kennel Club's Diverse Group. I april 2009 i styremøtet til AKC ble det besluttet for å flytte Boykin Spaniel inn i Sporting-konsernet. I desember 2009 ble Boykin Spaniel offisielt en AKC registrert rase.

Antall registrerte kull i BSS og Britiske Kennelklubbens viser at Boykin Spaniel er raskt blitt en av de vanligste spaniel rasene i Amerika.