Presa Canario
Sammenlikne med:   

Presa Canario


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Presa Canario:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Foundation Stock Service (FSS)
Each of the following breeds has been accepted for recording in the AKC Foundation Stock Service®. The AKC provides this service to allow these purebred breeds to continue to develop while providing them with the security of a reliable and reputable avenue to maintain their records. FSS® breeds are not eligible for AKC registration. Several of the FSS breeds are approved to compete in AKC Companion Events. To review the complete list of breeds approved to compete in companion events, click here. Contact information is available for a majority of the Foundation Stock Service® breeds. The AKC does not recommend one club over another. None of the clubs are affiliated with the AKC at this time (except for the coonhound national breed clubs).
ANDRE NAVN: Perro de presa canario
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 50kg +
Tispe: 40kg +
HØYDE: Hann: 60 +
Tispe: 56 +
FARGE(R): Brindlet og fawn. Se beskrivelsen
PELSLENGDE: Kort
PELS: grov og flatliggende
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Presa Canario
 

Presa Canario oppfattes som en god vakthund. Den blir derfor ikke anbefalt som en førstegangshund. Mange presar bor i barenfamilier og er godt egnet som familiehund. I Norge er det en sjelden rase, men den øker stadig i popularitet.

Presa canario mangler imidlertid internasjonal anerkjennelse av FCI, men den anerkjennes lokalt i Spania av Real Sociedad Canina de España (RSCE), som er medlem i FCI, og Federacion Cinologica Española (FCE). Begge er private organisasjoner som er lovlig aksepterte som stambokregistre av det spanske landbruks-, fiskeri- og ernæringsdepartementet (Ministerio de Agricultura). Det betyr i praksis at både RSCE og FCE kan stambokføre hunderaser i henhold til spansk lov om opprinnelse (Libro de Origines Espanol eller LOE).

RSCE aksepterer imidlertid både dogo canario og presa canario, men som to forskjellige raser. Dette er ikke i samsvar med spanske myndigheters syn, noe som har ført til en delikat situasjon mellom RSCE og departementet i hjemlandet. Ministerio de Agricultura har sendt RSCE en offisiell note om forholdet.

Mange mener at dogo canario og presa canario er varianter av samme hund, men siden ingen av de har en egen DNA-profil lar det seg vanskelig dokumentere i øyeblikket. Noen mener også at alano (med opprinnelse fra den iberiske halvøya) er en variant av samme hund, men den aksepteres som en selvstendig rase av spanske myndigheter.

I Norge har dogo canario og presa canario hver sin raseklubb, men kun Norsk Dogo Canario Klubb aksepteres (av naturlige grunner) av NKK.

Om hunden:
Medium hund av rett profil. Grov og velproporsjonert. Meget muskuløs, med kraftig benstamme. Massivt og kvadratisk hode. Kort pels uten underull, noe grov.
Sylinderformet nakke dekt med tykk, løs og elastisk hud. Doble hudfolder, men ikke overdrevent i langsgående retning.
Avstanden fra manken til albue er omtrent like lang som fra albuen til bakken. Det generelle inntrykket er en imponerende, solid vakthund.
Kroppen har en velutviklet muskulatur og er lengre enn mankehøyden og tisper noe lengre enn hanner.

En kraftfull karakter med ett skarpt blikk. Spesielt egnet som vakthund og til forsvarsoppgaver.
Tradisjonelt brukt til å vokte hornkveg.
Ett sterkt temperament og atferd som tydelig viser hundens egenskaper. Dyp og alvorlig bjeff. Den er ekstremt hengiven og nobel mot dens eier og familie. Meget skeptisk og mistenksom mot fremmede4. Hode
Kortskallet type. Terningformet tendens med et solid og kraftig utseende. Gjennomsnittslengde 25 cm
Forholdet mellom skallelengde og snutelengde skal være 6:4

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!