Russian toy
Sammenlikne med:   

Russian toy


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Russian toy:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 352
Gruppe 9: Selskapshunder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Foundation Stock Service (FSS)
Each of the following breeds has been accepted for recording in the AKC Foundation Stock Service®. The AKC provides this service to allow these purebred breeds to continue to develop while providing them with the security of a reliable and reputable avenue to maintain their records. FSS® breeds are not eligible for AKC registration. Several of the FSS breeds are approved to compete in AKC Companion Events. To review the complete list of breeds approved to compete in companion events, click here. Contact information is available for a majority of the Foundation Stock Service® breeds. The AKC does not recommend one club over another. None of the clubs are affiliated with the AKC at this time (except for the coonhound national breed clubs).
ANDRE NAVN: Russisk toy, Russkiy toy
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: 1,5-3kg
Tispe: 1,5-3kg
HØYDE: Hann: 20-28cm
Tispe: 20-28cm
FARGE(R): Sort og tan, brun og tan, blå og tan, rød
PELSLENGDE: Kort/lang
PELS: Tettliggende, skinnende.
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Noe
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Russian toy
 

Hundene er sosiale, glade i folk og går greit sammen med andre hunder. De er noen skikkelige kjælegriser, og kan ligge i fanget i timevis. Russian toy har et svært spesielt og morsomt utseende; de er langbeinte, elegante - og lette og kvikke i bevegelsene. Selv om de er små, er de fine turkamerater.

Det er to hårlagsvarianter av Russisk Toy; korthåret og langhåret. De to variantene kan krysses med hverandre.

Dette er en hund med et svært spesielt og morsomt utseende; de er langbeinte, elegante - og lette og kvikke i bevegelsene. Selv om de er små, er de fine turkamerater.

Hundene er sosiale, glade i folk og går greitt sammen med andre hunder. De er noen skikkelige kjælegriser, og kan ligge i fanget i timevis
.

En Russisk toy terrier skal være mellom 20-28 cm i mankehøyde og den skal ikke overstige 3 kg.

Dette er en svært liten rase og det er viktig å være oppmerksom på at det er et svart marked innen denne rasen! Dette markedet er ofte lett å   komme i kontakt med, ofte lettere enn seriøse oppdrettere. Bruk god tid når du leter etter valp, sjekk ut med andre oppdrettere om dette er en oppdretter med "godt omdømme" og om oppdretteren i det hele tatt er kjent for andre, reis på besøk selv om det er importhund du skal ha. Spør om å få se foreldrene til valpen, i det minste mor. Det kan være greit å se den orginale stamtavlen og husk å skriv kontrakt! Forsikre deg selv om at du faktisk kjøper av en oppdretter og ikke bare et mellomledd som ikke kjenner til rasen.

(Kilde:
Kennel Stravinski)

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!