Alaskan Klee Kai
Sammenlikne med:   

Alaskan Klee Kai


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Alaskan Klee Kai:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: AKK, Klee Kai
 
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 4-10
Tispe: 4-10
HØYDE: Hann: 25-46
Tispe: 25-46
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Halvlangt
PELS: Tett
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Alaskan Klee Kai
 

Denne rasen er naturlige voktere av territorium og utmerkede vakthunder. Begrepet "Klee Kai" ble avledet fra Alaska Athabaskan ord som betyr "liten hund"

Som sin nære slektning alaskan husky, er alaskan klee kai reservert mot fremmede. Den er typisk nordisk i temprament - aktiv, vaktsom og med stor fysisk utholdenhet. Oppdrettere er bevisst den medisinske risikoen det innebærer å forminske en rase og anstrenger seg for å unngå å gi rasen genetiske helseproblemer.

De forsøker også å sikre den et godt gemytt. Kontrasterende hårfargergir et slående, maskert ansikt som forsterkes av variasjoner i farger eller kombinasjonen av farger på øynene. De finnes i tre forskjellige størrelser; toy, miniatyr og standard. Farge kommer i fire hoved varianter. Svart og hvitt, som kan vises med sterk kontrast eller med en mer fortynnet spredning av fargene, grått og hvitt, som kommer i flere varianter, rød og hvit, som vises enten som en kanel eller en mørk rødbrun, eller nyanser av hvitt.

Rasen er lettlært men har en noe hard lynne. De er litt skye til å begynne med, men det retter seg etterhvert som de blir eldre. De knytter seg lett til en person. (flokkleder) De kan godt beskytte flokken ovenfor andre dyr og mennesker. (de passer på flokken sin) Det er veldig fin størrelse på rasen om man ønsker en liten men aktiv hund, for den er i høyeste grad aktiv. Egner seg godt til blodspor og agility.
 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!