Afrikahund
Sammenlikne med:   

Afrikahund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Afrikahund:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: Africanis, bantuhund, hottentotthund, kafirhund, khoikhoihund, zuluhund, umbwa wa ki-shenzi
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 15-25
Tispe: 15-25
HØYDE: Hann: 50-60
Tispe: 50-60
FARGE(R): Alle farger og kombinasjoner
PELSLENGDE: Kort
PELS: kort, hard, glatt og tett med underull
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Afrikahund
 

Africanis (Afrikahund) er en tradisjonell primitiv pariahhund fra det sydlige Afrika. Navnet africanis er egentlig et paraplynavn som dekker en rekke lokale varieteter. Den har således også vært kjent under navn som bantuhund, hottentotthund, kafirhund, khoikhoihund og zuluhund. På swahili heter den umbwa wa ki-shenzi, noe som rett og slett betyr tradisjonell hund. Den er ikke anerkjent av FCI eller ACK, kun lokalt av Kennel Union of Southern Africa som er medlem i FCI.
Africanis har en slank og noe langstrakt kroppsbygning, som påminner om en blanding mellom mynde og spisshund. Hodet er typisk pariahhund, smalt, forlenget og trekantet i formen. V-formede ører av middels størrelse som kan være både hengende og stående. Halen er middels tykk og forholdsvis lang og bæres som en sabel eller i en oppoverrettet bue. Lange slanke muskuløse lemmer med lang og flat muskulatur. Pelsen er kort, hard, glatt og tett. Underullen varierer med sesongen. Lokale varianter kan ha en såkalt «ridge» (kam) av hår som vokser motsatt vei på ryggen. Dette er ellers bare kjent fra thai ridgeback og rhodesian ridgeback. Alle farger og kombinasjoner er tillatt. Skulderhøyden er normalt 50-60 cm, men en variasjon på +/- 3 cm tillates. Tispene er noe mindre enn hannene.

Africanis er først og fremst en arbeidshund. Den er en ypperlig vakthund for hjem og eiendom og en god vokterhund for husdyr, men det er først og fremst som jakthund den er kjent. Som andre pariahhunder bruker den både synet, hørselen og luktesansen aktivt når den jakter, noe den gjør på myndevis. Det svært hurtig og utholdende i sin hetsjakt.

Africanis er definitivt ikke en hund for nybegynnere. Den har en primitiv framferd og krever mye mosjon for å trives. For den rette kan den allikevel utgjøre den nærmest perfekte partner. Den er lojal, trofast og kjælen mot de den liker og kjenner, men sky og svært skeptisk mot fremmede. Som sådan er den ingen typisk familiehund, selv om den skal være flink og tolerant med egne barn.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!