Italiensk Mynde
Sammenlikne med:   

Italiensk Mynde


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Italiensk Mynde:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 200
Gruppe 10: Mynder
Seksjon 3: Korthårede mynder
ANDRE NAVN: Piccolo levriero italiano
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: maks 5kg
Tispe: maks 5kg
HØYDE: Hann: 32-38cm
Tispe: 32-38cm
FARGE(R): Ensfarget sort; grå; skifergrå; gul (isabella) i alle nyanser. Hvitt tillatt kun på bryst og poter.
PELSLENGDE: Kort
PELS: Kort og fin over hele kroppen uten antydning til frynser eller beheng.
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Italiensk Mynde
Mynder
[...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt homogen gruppe med hunder som opprinnelig v...]
Toyhunder
[...toyhunder kalles også miniatyrhunder og er små hunder som skal veie mindre enn 5 kg og gjerne ikke være for høyde. gruppen er således heterogen med he...]
 

Rasens opprinnelsesland og hjemland regnes for å være Italia, der den gjerne omtales som eller liten italiensk mynde om du vil. Rasen kan ha røtter som småvokst mynde fra mer enn 2.000 år tilbake i tid, uten at dette kan dokumenteres. Trolig har den oppstått i og rundt grensestrøkene mellom det gamle Hellas og Tyrkia, noe som styrker teorien om at disse hundene har sin opprinnelse fra Orienten. Mange mener at småvokste greyhounder kan være opprinnelsen, men det vet man altså ikke nok om.

Denne lille hunden er kjent fra tallrike historiske malerier, der den gjerne inngår som et dokorativt element. Ofte sammen med adel og rikfolk i form av et kvinneportrett. Slike hunder skal blant annet ha vært følgesvenner for kongelige storheter som Frederik den Store av Preussen, Katarina den Store av Russland og selveste dronning Victoria av England.

Dagens italiener er imidlertid skapt av kontinentale oppdrettere, med hovedvekt på italienske, østerrikske og tyske linjer. Merkelig nok ble rasen først anerkjent av den amerikanske kennelklubben så sent som i 1886. Som mynde er den middels populær, også i Norge.