Borzoi
Sammenlikne med:   

Borzoi


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Borzoi:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 193
Gruppe 10: Mynder
Seksjon 1: Lang- og frynshårede mynder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Hound
Most hounds share the common ancestral trait of being used for hunting. Some use acute scenting powers to follow a trail. Others demonstrate a phenomenal gift of stamina as they relentlessly run down quarry. Beyond this, however, generalizations about hounds are hard to come by, since the Group encompasses quite a diverse lot. There are Pharaoh Hounds, Norwegian Elkhounds, Afghans and Beagles, among others. Some hounds share the distinct ability to produce a unique sound known as baying. You'd best sample this sound before you decide to get a hound of your own to be sure it's your cup of tea.
ANDRE NAVN: Russkaya Psovaya Borzaya, Russisk ulvehund, Russisk mynde
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 35-40kg
Tispe: 35-40kg
HØYDE: Hann: 80cm
Tispe: 75cm
FARGE(R): Flere kombinasjoner
PELSLENGDE: Langt
PELS: Silkemyk, lett bølget
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: aktiv
 

Treff i DogLex

Borzoi
Hundens opprinnelse
[...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000-135 000 år siden. det har moderne ...]
Mynder
[...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt homogen gruppe med hunder som opprinnelig v...]
Små tibetanske hunderaser
[...små tibetanske hunderaser er en liten gruppe tamhunder som tilhører seksjon 5 i fcis gruppe av selskapshunder. dette er små hunder som trolig har en o...]
Tamhund
[...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i realiteten en domestisert ulv som mennes...]
 

Borzoi (Russkaya Psovaya Borzaya) tilhører myndene og er i Norge også kjent som russisk ulvehund. Den tilhører de nordlige mynderasene og er utvilsomt en av verdens vakreste hunder. Den er også en av de største myndene.

Borzoi betyr "rask" på russisk, og det stemmer godt for denne rasen er laget for fart. Den har utholdenhet, raske starter, raske vendinger og kjappe stanser.
Rasen er veldig pen og elegant, grasiøs og atletisk. Det er en praktfull hund, den er rett og slett hundeverden sin supermodell.
Borzoi eller russisk ulvehund ble avlet frem for jakt. I sin rasegruppe er irsk ulvehund den høyeste men borzoien kommer på andre plass. De har flere egenskaper som gjør den til en god jeger. De har et langt og smal hode og har et synsfelt på 270 grader. De har lang og tett pels som har flere lag, og de kan også ha krøller. De er raske og målbevisste under jakt men er lydige og lojale i hjemmet. Borzoien er en kjærlig hund og passer perfekt for familier. Stille, rolig og følsomme hunder med et flott lynne. Hjemme ligger de og slenger nesten som pynt. Elegante sofagriser, drapert over sofaen. De kan være reserverte og passer ikke til familier som reiser mye. De trenger og vil ha samspill med mennesker, de er meget lojale familiehunder. De trenger en del mosjon, gjerne også få løpe fritt i inngjerdet område. Når man går på tur må de gå i bånd, ellers stikker de gjerne av. De bør børstes et par ganger i uken, ellers får de floker i underpelsen og de røyter også en del. Vær tålmodig når du trener en borzoi, du må huske på at dette er en sighthound så de kan fort jage en rask gjenstand. Derfor blir rasen ofte brukt i sporten Lure Coursing i Norge og utlandet, som er en form for hundesport, der hundene jakter på en falsk hare rundt på en bane.

 

 

 

Store hunder blir gjerne ikke så gamle som små, men denne rasen kan bli opp til 10-12 år gamle og gjerne eldre.

Rasen er opprinnelig avlet til hetsjakt på ulv, hare og rev. Slik jakt foregikk gjerne tilsammen med jegere til hest. I dag skattes rasen imidlertid først og fremst som en sosial og kjærlig familiehund, men den er også en hyppig gjest å se på hundeutstillinger verden over. Også i Norge.

Borzoi er en typisk mynde på alle måter. Noe reservert overfor fremmede og skeptisk til nye ting og hendelser. Den regnes som intelligent og lettlært, og svært hengiven overfor sine egne og deres nærmeste venner. Lydighetstrening bør foregå etter prinsippet om gjensidig respekt mellom hund og eier, da disse hundene har et sart sinn. Borzoi er snill mot barn, men liker ikke bråk og støy rundt seg. Den passer derfor best i familier med litt større barn. Den regnes som rolig og avbalansert, nærmest tilbakeholden, men i en presset situasjoen vil den forsvare både seg selv og sine eiere.

Rasen kan være sensitiv for magedreining og trenger et sunt og næringsrikt kosthold for å forebygge, gjerne gjennom flere daglige måltider. Pelsen er middels krevende.

For mere informasjon om rasen kan man gå på www.borzoiutvalget.com

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!