Shih Tzu
Sammenlikne med:   

Shih Tzu


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Shih Tzu:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 208
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 5: Små tibetanske hunderaser
ANDRE NAVN: krysantemumhund, kinesisk løvehund
 
STØRRELSE: liten
VEKT: Hann: 4,5-7kg
Tispe: 4,5-7kg
HØYDE: Hann: 26cm
Tispe: 26cm
FARGE(R): Alle er tillatt
PELSLENGDE: Lang
PELS: Glatt med underhår
PELSSTELL: Svært mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Shih Tzu
Hundens opprinnelse
[...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000-135 000 år siden. det har moderne ...]
Små tibetanske hunderaser
[...små tibetanske hunderaser er en liten gruppe tamhunder som tilhører seksjon 5 i fcis gruppe av selskapshunder. dette er små hunder som trolig har en o...]
 

Shih Tzu tilhører gruppen av små tibetanske hunderaser og har røtter som strekker seg til fjellene i Tibet, men det er trolig en misforståelse rasen er tibetansk. Denne lille hunden hevdes å ha eksistert i århundrer og den var en favoritt blant aristokratiet i det tidligere Mansjuria og senere også i Kina.

En skjønn liten hund som faktisk er nærmere beslektet med ulven enn mange andre raser.
Det er gøy å se dem sveve over gulvet med pelsen bølgende bak seg. Den er en av de eldste hunderasene som fins. De har sjarmert folk i over 2000 år. De ble faktisk avlet frem i Tibet som en skjødehund og endte opp ved det kinesiske hoffet der den ble kalt "løvehund" De skal ha tjenestegjort som fotvarmere i de adelige sine senger. Under den britiske invasjonen av Kina forsvant Shih tzu nesten. Sju hunner og sju hanner var igjen og i dag kan hver eneste Shih tzu spores tilbake til en av disse fjorten.

Denne dverghunden er berømt for sin luksuriøse pels som består av to lag. Det øverste er langt og silkeglatt, det underste loddent og dunete. Resultatet av dette er en hundekappe som fortsetter å vokse som hår. De fleste er kortklipte, såkalt valpeklipp. Valpeklipte må stusses hver fjerde til sjette uke. Det finnes en menge ulike klipper man kan velge mellom.

Uansett om pelsen er lang eller kort fins de i mange ulike farger. Det fins nitten ulike fargekombinasjoner. Hunden har dessuten bart og skjegg. De store øynene sitter langt fra hverandre og får deg til å smelte. Halen er bøyd forover i en vakker fjærbusk.
Hver Shih tzu er unik, men visse egenskaper er felles. Tross et kongelig opphav krever de ikke et slott, de bor hvor som helst.

Når det gjelder stell så må du jobbe endel hvis du vil ha en utstillingshund. Uansett om den den er tenkt som utstillings- eller familiehund så er det trening som gjelder. Den er vanskelig å dressere og kan trenge 40-50 repetisjoner før ting sitter. Begynn derfor å dressere dem tidlig, så får du ingen problemer.

De har ikke noe problemer med å være litt alene. De klarer seg på egen hånd, men de trives jo best sammen med menneskene sine. De er perfekte utstillingshunder og de utmerker seg i travle omgivelser og følger deg overalt.
De har en høy levealder og det er en "frisk" rase og den passer nesten alle typer familie. Den er en kosete skjødehund som vil sjarmerer deg i senk.


Shih tzu er en utpreget selskapshund og en meget hendig familiehund, som også har flotte kvaliteter som vakthund. Den brukes også som utstillingshund.

Shih tzu er normal svært aktiv og selvstendig, men vennlig, lite støyende og glad i å leke. Overfor fremmede er den likegyldig, men den vil typisk varsle når det kommer folk den ikke kjenner. Den store pelsprakten krever daglig vedlikehold (kamming og børsting). Mange velger også å sett opp det lange pannehåret, slik at øynene blir frie. På grunn av den rike pelsen tåler denne hunden dårlig varme.

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!