Phaléne
Sammenlikne med:   

Phaléne


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Phaléne:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 077
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 9: Kontintale toy spaniels
STØRRELSE: liten
VEKT: Hann: 2,5-4,5kg
Tispe: 2,5-5kg
HØYDE: Hann: 28cm
Tispe: 28cm
FARGE(R): hvit er dominerende
PELSLENGDE: middels
PELS: skinnende, bølgete uten underull
 

Treff i DogLex

Phaléne
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Phaléne og papillon er to varianter av samme rase, der papillon har stående ører mens phalénen har hengende ører. Dvergspanielen er trolig stamfaren til både phaléne, som var den opprinnelige varianten, og papillon. Phalèner og papilloner kan bli født i det samme kullet, men phalènen er ikke så populær som varianten med stående ører, men i den senere tid har den økt i popularitet. Selv om disse variantene er av samme rase holdes de separat både i utstillingssammenheng og i avl. Ved å parre phaléne og papillon får man halvstående ører som er høyst uønsket.
En phalene er kvikk, lærenem og livlig. Som turkamerat er en phalène alle tiders. De har ingen problemer med å være med på lange turer til tross for størrelsen . Den elsker utendørsaktiviteter, men er samtidig så liten at den godt kan leke og få mosjon på et begrenset område.

Både papillon og phaléne gjør det godt både på lydighets- og agility konkurranser. (Sveriges første lydighetschampion var en papillon).

Hodet skal være i harmoni med kroppens størrelse med godt markert stopp. Øynene er mørke, ganske store, åpne men ikke utstående og svært uttrykksfulle. I hvile er ørende høyt ansatt, betraktelig over øyelinjen . De bæres hengende, men er svært mobile. De er dekket med bølgende pels som kan bli svært lang og bidrar til phalènens tiltalende utseende.

Forlemmene er rette med fin benstamme. Parallelle sett forfra. Baklemmene er rette sett bakfra med fin benstamme. Potene er ganske lange harepoter med kraftige klør som fortrinnsvis skal være sorte. Fin pels mellom tærne. Bevegelsene til en papillon skal være stolte, frie, ledige og elegante.

Pelsen er rikelig, skinnende, bølgete og uten underull. Den ligger flatt mot kroppen og er meget svakt bølget. Pelsen er kort på hode snute, forsiden av bena og fra haseleddet og ned. Den er middels lang på kroppen, og noe lengre på halsen hvor det dannes en krave. Alle farger på hvit bunn er tillatt. Hvitt skal være dominerende på kropp og ben, og det foretrekkes et mer eller mindre bredt bliss.

Mankehøyde ca. 28 cm.

Hannhund eller tispe:
Det er ingen stor forskjell på hannhunder og tisper. Noen vil si at en hannhund har mer personlighet enn en tispe, men det er mye øyet som ser. En hannhund røyter noe mindre enn en tispe, og den får heller ikke løpetid. Skal man kun ha en hund som familiehund eller muligens litt til utstilling, bør man velge en hannhund. Dersom du ønsker en hund til lydighet eller agillity er det best med en hannhund, da tisper med løpetid ikke får stille i konkurranser. Oppdragelsen er den samme for begge kjønn – tispene er ikke lettere å oppdra enn en hannhund.

Størrelsesmessig er det ingen forskjell (standarden sier: tisper noe større, men det er mest i teorien). Forhør deg i nabolaget om hvilke kjønn det er flest av, husk at tisper av store raser kan være litt dominerende ovenfor andre tisper.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!