Papillon
Sammenlikne med:   

Papillon


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Papillon:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 077
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 9: Kontintale toy spaniels
ANDRE NAVN: Continental Toy Spaniel, Butterfly Dog
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: 2,5 - 4,5 kg
Tispe: 1,5 - 4 kg
HØYDE: Hann: ca.28 cm
Tispe: ca.28 cm
FARGE(R): Alle farger på hvit bunn tillatt
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Skinnende, bølgete
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Papillon
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Phaléne og papillon er to varianter av samme rase, der papillon har stående ører har phalénen har hengende ører. Dvergspanielen er trolig stamfaren til både phaléne som var den opprinnelige varianten, og papillon. Phalèner og papilloner kan bli født i samme kullet, Selv om disse variantene er av samme rase, holdes de separat både i utstillingssammenheng og i avl. Ved å parre phaléne og papillon får man halvstående ører som er høyst uønsket.

En papillon er kvikk, lærenem og livlig. Som turkamerat er den alle tiders. De har ingen problemer med å være med på lange turer til tross for størrelsen . Den elsker utendørsaktiviteter, men er samtidig så liten at den godt kan leke og få mosjon på et begrenset område.

Både papillon og phaléne gjør det godt både på lydighets- og agility konkurranser. (Sveriges første lydighetschampion var en papillon).

Hodet skal være i harmoni med kroppens størrelse med godt markert stopp. Øynene er mørke, ganske store, åpne men ikke utstående og svært uttrykksfulle. I hvile er ørende høyt ansatt, betraktelig over øyelinjen . De bæres hengende, men er svært mobile. De er dekket med bølgende pels som kan bli svært lang og bidrar til phalènens tiltalende utseende.

Forlemmene er rette med fin benstamme. Parallelle sett forfra. Baklemmene er rette sett bakfra med fin benstamme. Potene er ganske lange harepoter med kraftige klør som fortrinnsvis skal være sorte. Fin pels mellom tærne. Bevegelsene til en papillon skal være stolte, frie, ledige og elegante.

Pelsen er rikelig, skinnende, bølgete og uten underull. Den ligger flatt mot kroppen og er meget svakt bølget. Pelsen er kort på hode snute, forsiden av bena og fra haseleddet og ned. Den er middels lang på kroppen, og noe lengre på halsen hvor det dannes en krave. Alle farger på hvit bunn er tillatt. Hvitt skal være dominerende på kropp og ben, og det foretrekkes et mer eller mindre bredt bliss.

Mankehøyde ca. 28 cm.

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!