Malteser
Sammenlikne med:   

Malteser


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Malteser:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 065
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 1: Bichons og beslektede hunderaser
STØRRELSE: Lite
VEKT: Hann: Maks. 4 kg
Tispe: Maks. 4 kg
HØYDE: Hann: Maks 24 cm
Tispe: Maks.24 cm
FARGE(R): Alle farger, ikke flekker
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Silkeaktig
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Malteser
 

Den lille hvite malteseren er den eldste av alle vestens miniatyrhunder, men stammer ikke som man skulle tro fra Malta, men fra en annen middelhavsøy med nesten samme navn, Melita, hvor man har funnet den avbildet allerede på 900-tallet f.Kr. De senere århundrer har malteseren vært en populær selskapshund i de elegantere kretser
Selv om rasen naturligvis har forandret seg i årenes løp, er den hovedsakelig den samme hund nå som i antikken. Periodevis er den blandet opp med andre raser, men tross dette har den beholdt sin egen type. Malteseren er under all sin pels tydelig en terriertype, om enn med relativt langstrakt kropp. Nesebrusken som stikker frem av pelsen er kullsort mens øynene kan være skjult av nedhengende hår.

Pelsen er rasens mest typiske trekk. Den er meget lang, rett og silkebløt. Hvitt er mest ønskelig farge, men alle farger er faktisk tillat så lenge huden er ikke flekket (svakt sitrongule flekker i det hvite kan dog tillates). I likhet med de fleste miniatyrhunder ønskes malteseren så liten som mulig.

Den er en morsom hund å trene, den er som regel full av aktivitet og prøver alltid å gjøre sin eier tilfreds.

Ved et kjøp bør man tenke på at en valp veier under 1 kilo når den er åtte uker gammel, ogat små barn kan være i det meste laget for den.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!