Chihuahua
Sammenlikne med:   

Chihuahua


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Chihuahua:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 218
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 6: Chihuahua
ANDRE NAVN: Chihuahueño
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: 0,5-3 kg
Tispe: 0,5-3 kg
HØYDE: Hann: 16-20cm
Tispe: 16-20cm
FARGE(R): Alle farger og kombinasjoner er tillatt
PELSLENGDE: Korthåret eller langhåret
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Chihuahua
Flyball
[...flyball (international flyball racing) er en ny form for hundesport som er i ferd med å spre seg over hele verden, herunder også til norge. sporten ...]
Hundens anatomi
[...hundens anatomi varierer i stor grad fra hunderase til hunderase, kanskje mer enn hos noen annen dyreart, vill eller domestisert. allikevel finnes det...]
Hundens opprinnelse
[...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000-135 000 år siden. det har moderne ...]
Små hårløse hunderaser
[...små hårløse hunderaser er en liten gruppe tamhunder som tilhører seksjon 4 i fcis gruppe av selskapshunder. dette er små hunder som delvis mangler beh...]
Tamhund
[...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i realiteten en domestisert ulv som mennes...]
Tekopphunder
[...tekopphunder (tea cup dogs) er «supersmå» størrelsesvarianter av såkalte toyhunder. noen eksakt definisjon på hva en tekopphund er finnes ikke, men de...]
Toyhunder
[...toyhunder kalles også miniatyrhunder og er små hunder som skal veie mindre enn 5 kg og gjerne ikke være for høyde. gruppen er således heterogen med he...]
 

Kvikk, oppvakt, nysgjerrig, lojal og kjærlig – Chihuahua - verdens minste hund, den har det meste. Det sies ofte at den er ”verdens største hund i verdens minste kropp”, og det er mye sant i det.

Til tross for den bitte lille størrelsen mangler det ikke på personlighet og sjarme, og den har et pågangsmot som overstiger vekten mange ganger. Med sin personlighet er Chihuahuaen klar for å legge verden for sine føtter! Chihuahua er lengre enn den er høy og kommer i 2 varianter, korthåret og langhåret. Den korthårede varianten er den mest vanlige.

De er eventyrlystne, livlige, glade og modige, men de er også kjærlige, og trives med mye oppmerksomhet og hengivenhet. De er gode følgesvenner, blir dypt viet, intenst lojale og kan bli svært beskyttende overfor sin eier, spesielt rundt andre mennesker eller dyr.
Uten riktig menneskelig lederskap, kan de utvikle sterk vilje og være vanskelig å trene. Konsekvens og tålmodighet er nødvendig, men de er faktisk intelligente hunder som vil lære raskt og reagere på positiv tilbakemelding. Det anbefales å sosialisere en Chi med andre mennesker og dyr fra en ung alder.
Mange av de atferdsmessige problemene forbundet med Chihuahua, stammer fra det å komme unna med atferd som ikke en større hund ville ha fått lov til. En type adferd som er dårlig hos en stor hund, kan virke søt hos en chi, grunnet sin størrelse.
Om man tillater dominerende oppførsel hos hunden, vil det føre til problemer som for eksempel aggresjon, sjalusi, og de vil bli mistenksomme overfor fremmede.

Chihuahua er den minste av alle hunderaser, den er kjent som toy-hund p.g.a av sin lille størrelse. Selv om høyden varierer mer enn med noen annen rase, vil de vanligvis ikke vokse mer enn til en høyde på 16-20 cm.
Vekten skal ligge på 0,5-3 kg, men 1,5-2,5 kg er mest vanlig i Skandinavia. Det er en viss uenighet kennelklubbene i mellom, hva idealvekten skal være. The kennel club Storbritania sier 1-1,8 kg og American kennel club sier kun noe om maksimalvekten, som ikke må overstige 2,7 kg. Høyden er normalt 16-20 cm.
Utrykket: pocket Chihuahua, toy Chihuahua, teacup Chihuahua og miniatyr tekopp Chihuahua er hovedsakelig begreper som brukes av oppdrettere, siden offisielt Chihuahua bare finnes i én størrelse.

Til tross for sin lille størrelse, er Chihuahua velproporsjonert og balansert. Dens kropp er lengre enn hva den er høy, og det er ønskelig for den mannlige å ha en kortere kropp.
Formen på hodet finnes det to typer av. Den ene har "avrundet epple formet hode", med en kort nese. Dette kalles applehead Chihuahua. De andre er kjent som deer head Chihuahua. De har en lengre nese, og deres hode form er lik en ung hjort.
Øynene er uttrykksfulle og er store, runde, utstående, og mørke. De ligger langt fra hverandre. Den har trekantede, spisse ståører med god avstand mellom.
Halen er middels lang og bæres i en bue over ryggen eller hengende ned langs siden , med spissen rettet mot ryggen. Brystkassen skal være bred og avrundet, men det er også ønskelig at den skal være tønneformet. Fronten og bakben er muskuløs. Brystet stikker ut noe, men ikke så mye som det gjør med andre raser.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!