Cavalier King Charles Spaniel
Sammenlikne med:   

Cavalier King Charles Spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Cavalier King Charles Spaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 136
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 7: Engelske toy spaniels
ANDRE NAVN: Cavalier, engelsk toy spaniel
 
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 5,5 - 8,5 kg
Tispe: 5,5 - 8,5 kg
HØYDE: Hann: -
Tispe: -
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Bølgete glatt
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Cavalier King Charles Spaniel
Familiehund
[...familiehund og selskapshund er betegnelser som benyttes om hunder som har som primæroppgave å være en sosial partner og venn for med...]
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Cavalier king charles spaniel er en liten selskapshund av britisk opprinnelse. Den har blitt ganske populær i de senere år, også i Norge. Det lange navnet gjør at den gjerne omtales kun som cavalier.

Opprinnelig en jakthund som ble en favoritt blant de kongelige, der de ble sittende i overklassens fang. De fikk være med i sengen for å dra til seg lopper, for da slapp eieren sykdommer som f.eks pest.
Cavalieren er den perfekte kompis, søt, snill, vennlig, hengiven og kjærlig. De er kjent for sitt gode temperament, og de elsker mennesker og deres selskap. De passer til nesten alle hundeeiere. De er vidunderlige med barn og kan bo omtrent hvor som helst. De ønsker å være alle til lags og de er lette å trene.
Pelsen må gres regelmessig, særlig nøye med den fjærlette pelsen på ørene for den blir gjerne flokete.


Cavalier King Charles Spaniel sine farger.
* Blenheim: Kastanjebrune tegninger vel adskilt på perlehvit bunn.
* Tricolor: Sorte tegninger vel adskilt på perlehvit bunn, rødbrune tegninger på kinnene, over øynene, på innsiden av ørene og benene.*
* Black/tan: Ensfarget sort med gulbrune tegninger på kinnene, over øynene, på innsiden av ørene og benene.
* Ruby: Ensfarget dyp mahognirød.

Det har i de senere årene blitt avlet frem såkalte blendheimer og tricolorer med nærmest heldekkende, henholdsvis brune og svarte rygger og sider. Dette er ikke i henhold til rasestandarden, men de aksepteres av både nasjonale og internasjonale dommere.

Cavalier king charles spaniel var opprinnelig en jakthund som ble benyttet til jakt på fugl, men i dag er den først og fremst en populær og hendig familiehund. Den har imidlertid også en rekke egenskaper som brukshund, ikke minst på grunn av den godt utviklede luktesansen. Den kan bli en meget god tjenestehund, f.eks. som sporhund eller narkotikahund. Samtidig er rasen en meget populær utstillingshund.

Cavalieren er en avbalansert liten hund som tilpasser seg et nesten et hvilket som helst miljø. Den krever en god del mosjon og psykiske oppgaver for å trives maksimalt, men den regnes som en rolig og avbalanser hund innendørs. Den er livlig, atletisk og energisk, men snill og varsom. Den skjeller sjelden, men liker dårlig å være alene hjemme. Den er heller ikke spesielt motstandsdyktig for kulde og fuktighet.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!