Boston Terrier
Sammenlikne med:   

Boston Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Boston Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 140
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 11: Små molossertype hunderaser
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Non-Sporting
Non-sporting dogs are a diverse group. Here are sturdy animals with as different personalities and appearances as the Chow Chow, Dalmatian, French Bulldog, and Keeshond. Talk about differences in size, coat, and visage! Some, like the Schipperke and Tibetan Spaniel are uncommon sights in the average neighborhood. Others, however, like the Poodle and Lhasa Apso, have quite a large following. The breeds in the Non-Sporting Group are a varied collection in terms of size, coat, personality and overall appearance.
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: Maks 11.5 kg
Tispe: Maks 11.5 kg
HØYDE: Hann: 35-38 cm
Tispe: 35-38 cm
FARGE(R): Tigret eller svart med hvite tegn
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Glatt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Boston Terrier
 

Boston terrier er fra byen Boston i USA. Rasen ble til ved en krysning av bulldog og hvit engelsk terrier. Denne tidligere kamphunden er nå USA`s najonalrase. Nå er den en selskapshund og elsker mennesker.

 

Denne rasen er like amerikansk som eplepaien.
Den er livlig, meget intelligent og glad i mennesker. Den er underholdende og sjarmerende og det gjør den meget populær, den er blant de mest populære rasene i USA. Liten energibunt med herlig gemytt.
Boston Terrieren er den eneste rasen som har omvendt nysing. Det kan høres ut som asma, men det er det ikke. De puster raskt gjennom snuta for å rense luftveiene.
De har veldig spesielle kjennetegn. Det første er deres uttrykksfulle ansikter, det andre er de flotte tegningene. De kalles "den amerikanske gentleman" fordi det ser ut som de har på seg smoking.
På grunn av den korte snuten drar de inn luft, spesielt når de spiser og det resulterer i en del fjerting. Den korte snuten fører også til at de pruster, grynter og snorker.
De er bra som vakthunder og de bjeffer stort sett bare hvis du hisser dem opp eller noen banker på.
Vil du skaffe deg denne sjarmøren må du ta noe med i betraktningen. De blir lett overopphetet, så du må passe på at de ikke tar seg helt ut i varmen. De kan overanstrenge seg. De har en lang levealder og kan gjerne passere 15 år.
De er lett trente og trenger lite pelsstell. Elsker mennesker og er perfekte sammen med barn.

Boston terrieren er modig, lojal, hengiven, trofast og vennlig mot andre hunder, men hvis den blir provosert eller irritert kan den slåss med livet som innsats. Sosialisering bør begynne som valp.

Det forekommer mange ulike variasjoner av Boston terrier, avhengig av den enkelte hunds opphav. Gjennom tidene har både Bulldog, Amerikansk Staffordshire Bull Terrier, Engelsk Mastiff, Engelsk Staffordshire Terrier, Fransk Bulldog, og enkelte andre raser blitt krysset inn i rasen for å redusere innavl i en beskjeden genbase.

Bostonterrier er egentlig en misvisende benevnelse av rasen. De var opprinnelig en krysning mellom Old English Bulldog og engelsk White Terrier.

Noen bostonterriere liker å ha selskap av andre hunder. Både hunner og hanner bjeffer generelt kun når det er nødvendig. Ettersom de har blitt avlet som selskapshund, liker bostonterriere å være blant mennesker. Er de godt sosialisert går de godt sammen med barn, eldre og andre kjæledyr. Noen bostonterriere er veldig kosete, mens andre er mer selvstendig.

Bostonterriere tåler dårlig sterk varme og ekstremt kaldt vær. Med den korte snuten kan anstrengelser i veldig varmt eller kaldt vær skade hunden.

En følsom fordøyelseskanal er også typiske for Boston Terrier. Uten et riktig kosthold vil hunden lett få en oppblåst mage. Rasen har en følsom mage med utslipp av tarmgass.

Bostonterriere er, sammen med Pug, Pekingesere, Shih Tzu og andre kort-snutede raser "Brachycephalic"-raser. Ordet kommer fra det greske "Brachy", som betyr kort og "cephalic", som betyr hodet. Denne anatomien innebærer bittesmå nesebor, lang plate mellom munn og nese og et trangt luftrør. Bostonterriere kan av den grunn være tilbøyelig til å snorke og slite med innpusten. Dette skader ikke hunden på noen måte.

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!