Wetterhoun
Sammenlikne med:   

Wetterhoun


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Wetterhoun:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 221
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 3: Vannhunder
ANDRE NAVN: Hollandsk vannspaniel
 
STØRRELSE: Mellomstor
VEKT: Hann: 15-20 kg
Tispe: -
HØYDE: Hann: 59 cm
Tispe: 55 cm
FARGE(R): sort, brun, tillat med hvite tegninger
PELSLENGDE: Middels
PELS: Tykk, krøllet, ullent
PELSSTELL: Middels
ALLERGI: ikke allergivennlig
AKTIVITET: Aktiv
 

Treff i DogLex

Wetterhoun
Vannhunder
[...vannhunder er en gruppe apporterende fuglehunder det kan være vanskelig å si noe sikkert om opphavet til, fordi de også regnes som støtende fuglehunde...]
 

Friesland er et fylke i den nordvestlige delen av Nederland. De frisiske mennesker har sin egen kultur og språk, og har utviklet to av de innfødte nederlandsk jakt hunder. Wetterhoun er en av disse karakteristiske Frisisk raser. Rasens historie går tilbake til 1600, eller tidligere, selv om deres eksakte opprinnelse er ukjent. Det er sikkert relatert til den generiske vann hunden i Europa, men at halen har krøpet over ryggen antyder en mulig krysning med hunder av nordisk type.

Opprinnelig, ble Wetterhoun (bokstavelig oversettelse fra den frisiske er vannhund) brukt til å finne og drepe oter i Lake District i hans hjemland. For dette arbeidet måtte den være tøff og fryktløs. Det er lite behov for en oter hund i dagens samfunn, men Wetterhoun er også en utmerket nær-arbeider apporteringshund. Han fungerer som mange av våre moderne spaniels, søke etter og viser sin tilstedeværelse.
I jakt, etter at skuddet har falt, apportere hunden like bra fra land eller vann. Rasen elsker vann og er lykkelige svømmer selv i iskaldt vær.
Rasen er ganske enestående som en kanon hund i både utseende og karakter. Han har en ganske bred og kraftig kropp med en sterk leder og en tett krøllet hale. Pelsen må aldri bli ullete, krøllene må være riktig størrelse og håret er nesten fettete, vanntett tekstur.

Den nederlandske siden sier disse hundene er mye som frisisk mennesker, sta, men når deres hjerter er vunnet, ler de elskbare og lojale. Hans standard kaller for ham å ha sta karakter og er reserverte mot fremmede. Den nederlandske Wetterhoun Club beskriver rase: "En forsiktig Frysk med et hjerte av gull." Mens stille i huset, kjærlig med sitt folk og god med barn, de trenger mange daglige utøvelse av sine energier. Deres tilbakeholden naturen også gjør dem til naturlige vakthunder. Med sine mestere, lærer de raskt og tar til seg godt treningen,  de elsker arbeidet sitt.

Wetterhoun er nederlandsk for "vannhund. Utviklet av effektive oppdrettere i den nederlandske provinsen Friesland for minst 400 år siden, denne sjeldne rasen er sjelden sett utenfor sitt opprinnelige land. Det var mest sannsynlig nedstammet fra Old vannhund, en rase som har bidratt til en rekke moderne spaniel typer, men er nå utdødd. Wetterhoun ble utviklet samtidig som Stabyhoun. Wetterhoun spesialiserer seg på å finne og drepe oter (Fisherman's konkurrenter for fisk). Etter at oter ble mer håndterlig i de nordlige deler av Nederland, ble rasen brukt til å jakte små pattedyr på land, som ildere og til å holde vakt på gårdene. Wetterhoun er en robust, godt bygget, og den er i stand til å apportere både land og i vann. Hunden jakter vanligvis alene, og jegere kan attestere på at rasen er fryktløs nok til å gå ansikt til ansikt med ildere og ville katter, som om de ikke biter i det hele tatt.