Portugisisk Vannhund
Sammenlikne med:   

Portugisisk Vannhund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Portugisisk Vannhund:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 037
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 3: Vannhunder
ANDRE NAVN: Cão de agua
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 19-25 kg
Tispe: 16-22 kg
HØYDE: Hann: 50-57 cm
Tispe: 43-52 cm
FARGE(R): Nyanser av sort, hvit, brun. Sort/hvit, brun/hvit
PELSLENGDE: Kort eller lang
PELS: Bølget, krøllete
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Noe
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Portugisisk Vannhund
Vannhunder
[...vannhunder er en gruppe apporterende fuglehunder det kan være vanskelig å si noe sikkert om opphavet til, fordi de også regnes som støtende fuglehunde...]
 

Portugisisk vannhund kalles Cäo de Aqua i sitt hjemland, anses å ha sitt opphav i Algarve-området i Portugal.

Denne livlige hunden også kalt portis, trives som fisken i vannet. Fra gammelt av har disse hundene blitt brukt som arbeidskamerater ombord i fiskebåter. De er meget dyktige svømmere og gode apportører. Fiskerne brukte dem til å hente ting som hadde falt overbord, og som vakthunder på båtene.
I dag regnes den som en allsidig brukshund, som egner seg svært godt til hundesporter som for eksempel agility, lydighet og freestyle. De egner seg også svært godt til søk og spor-øvelser, som for eksempel blodspor og rundering.
Rasen er energisk, impulsiv, intelligent, sta og modig med stor utholdenhet og god luktesans. De har mye energi som må dekkes, så man må være innstilt på å bruke en del tid på sosialisering og trening av unghunden, ellers vil den utfordre deg en hel. Den regnes som en god familiehund, som går godt overens med barn og andre dyr.
Når det gjelder pelsen, finnes det to varianter: Lang og bølgete eller kort og krøllete uten underull. Ved klipp kan man velge mellom "løveklipp" eller en mer lettstelt "retriverklipp". Den røyter lite, men pelsen må børstes flere ganger i uken. Stelles ikke pelsen, blir den flokete og det fører til hudproblemer som flass og sår.
 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!