Field Spaniel
Sammenlikne med:   

Field Spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Field Spaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 123
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 2: Spaniels
STØRRELSE: Mellomstor
VEKT: Hann: 18-25 kg
Tispe: -
HØYDE: Hann: 46 cm
Tispe: -
FARGE(R): sort, leverfarget, roan med tantegninger
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Glatt, lett bølget
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: ikke allergivennlig
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Field Spaniel
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Field spaniel, trolig i større grad enn noe variasjon innen de store spaniel gruppen, har gått gjennom mange avls-kombinasjoner for å komme frem til den rasen vi har i dag. Phineas Bullock av England er kreditert for å fremheve en hund med enorm kroppslengde og lowness til bakken, sammen med mye ben som kulminerte på et tidspunkt i en grotesk Karikatur av en spaniel. Selv om rasen ble forbedret, oppstod betydelige problemer i etablering av moderne Field Spaniel i USA, på grunn av nødvendigheten for å innføre Springer og Cocker krysser for å eliminere for sterk fremhevelse. Rasen ble innført til Amerika i 1880's, men ble ikke en distinkt rase fra Cockers før på 20-tallet, da det ble besluttet at alt over 25 pounds kvalifisert som Field Spaniel (større av de to typer land spaniel). Over tid, Field spaniel har åpenbart utviklet andre variasjoner i type som separate det som en distinkt rase, inkludert ensartet mørk farge og level-ledet personlighet.

Field spaniel så dagens lys for ca. 100 år siden som resultat av krysninger mellom sussex, springer og cocker spaniel. Dessverre ble bruksegenskapene praktisk talt avlet bort omkring 1900, idet oppdrettere hadde avlet frem hunder som var altfor lange i ryggen og for lave på bena.

Field spaniel er tyngre enn cockeren, lengre i kroppen og lavere på bena. Den er en tapper hund og kan være en utmerket fuglehund som ikke lar seg stanse av noen type vegetasjon.

 

Field spaniel er en ypperlig familiehund som det er trist ikke blir oppdrettet i større grad.
Rasen er svært sjelden her i landet. Det er veldig rart når man tenker på rasens tiltalende utseende, størrelse og vesen. Her i landet foregår det kun sporadisk oppdrett på rasen, men på Crufts kan det være over 100 fieldspaniels påmeldt.