Chesapeake Bay Retriever
Sammenlikne med:   

Chesapeake Bay Retriever


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Chesapeake Bay Retriever:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 263
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 1: Retrivere
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Sporting
Naturally active and alert, Sporting dogs make likeable, well-rounded companions. Members of the Group include pointers, retrievers, setters and spaniels. Remarkable for their instincts in water and woods, many of these breeds actively continue to participate in hunting and other field activities. Potential owners of Sporting dogs need to realize that most require regular, invigorating exercise.
ANDRE NAVN: Chessy dog, Chessie
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 29-36 kg
Tispe: 25-32 kg
HØYDE: Hann: 58-66 cm
Tispe: 53-61 cm
FARGE(R): Mørk brun,lys brun, gulbrun, hvetefarget
PELSLENGDE: Kort
PELS: Tett, vannavstøtende
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Chesapeake Bay Retriever
 

Chesapeake bay retriever er kanskje den mest utpregede jakthunden blant retrieverne. Den er meget utholdende og energisk, og en meget dyktig svømmer og apportør. For mange utgjør den dessuten en god og stødig familiehund, som dessuten har gode vakthundegenskaper. Rasen har utpreget gode brukshund egenskaper.

 

Chessie som denne flotte hunden også kalles er Marylands statsymbol.
Når det kommer til vannapport er denne rasen bedre enn alle andre. De har mye energi, er sterke og elsker å svømme. Hunden hopper med glede uti iskaldt vann. Det er en kraftfull, muskuløs og intens hund.
Rasen overlevde et forlis utenfor Chesapeaks bays kyst, på 1800-tallet. Dens forfedre er newfoundslandhund og retrivere.
Den er avlet for å apportere fugler i iskaldt vann, selv ikke flere centimeter tykk is hindrer dem i å gjøre jobben sin. Deres sterke brystkasse gjør dat den kan knuste tykk is.
De ble avlet frem for å være utholdende og svømmekyndige. Flere egenskaper gjør at de svømmer som ender i vann. Rasen har pels med to lag, den øverste pelsen er fet så den er vannavstøtende, det holder at den rister seg så blir den tørr. Bakbeina gjør de til gode svømmere.De kan svømme fort og lenge. Den store munnen deres gjør at de kan bære store fugler. Til forskjell fra vanlige labradorer misliker chesapeakeren ukjente.
Rasen ligner på labrador men er ingen, det er synd at mange forveksler de for de har helt ulike personligheter.
Av alle jakthunder er chesapeaken den med sterkest temperament. Den gjør den til den beste brukshunden som finnes. De utmerker seg i lydighet, sporing og blir utmerkede bombehunder.
 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!