Amerikansk Vannspaniel
Sammenlikne med:   

Amerikansk Vannspaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Amerikansk Vannspaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 301
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 3: Vannhunder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Sporting
Naturally active and alert, Sporting dogs make likeable, well-rounded companions. Members of the Group include pointers, retrievers, setters and spaniels. Remarkable for their instincts in water and woods, many of these breeds actively continue to participate in hunting and other field activities. Potential owners of Sporting dogs need to realize that most require regular, invigorating exercise.
ANDRE NAVN: American Water Spaniel
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 13-20 kg
Tispe: 11-18 kg
HØYDE: Hann: 38-46 cm
Tispe: 38-46 cm
FARGE(R): Sort, mørk sjokoladebrun,leverbrun
PELSLENGDE: Middels lang
PELS: Tykk, fast og krøllet
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Amerikansk Vannspaniel
Vannhunder
[...vannhunder er en gruppe apporterende fuglehunder det kan være vanskelig å si noe sikkert om opphavet til, fordi de også regnes som støtende fuglehunde...]
 

Amerikansk vannspaniel oppsto rundt midten av 1800-tallet, men den virkelige opprinnelse er et mysterium. De fleste eksperter har kommet til å akseptere at det sannsynligvis ble utviklet i Fox River og Wolf River daler i Wisconsin. Det er ingen dokumentasjon som til bestemte raser som ble brukt til å utvikle AWS. Dok Pfeifer New London, Wisconsin, mannen er kreditert med å skaffe anerkjennelse for rasen på 1920-tallet, mente at rasen ble utviklet ved krysning av en utdødd Norsk vannspaniel og Field spaniel. Andre har omstridt denne påstanden og det er nå akseptert at det i utviklingen av American Water Spaniel inkluderer engelsk vannspaniel, Field spaniel, Curly coated retriever, Irsk vannspaniel, Tweed Water Spaniel, og muligens i Chesapeake Bay Retriever.

Amerikansk vannspaniel ble utviklet som en jakthund for å jakte i markene. Jegere trengte en hund som kunne fungere på land så vel som i myr og som lett kunne passe inn i en kano eller jolle uten å ta opp mye plass. Amerikansk Vannspaniel passet godt til denne oppgaven, og mesteparten av avls- historikerne ble oppmerksom på at jeger i midvesten brukte denne rasen omfattende ved jakt. Rasen ble ikke formelt anerkjent som en raseren hund, før United Kennel Club gjorde det i 1920, etterfulgt av feltet Dog Stud Book i 1938, og til slutt ved American Kennel Club i 1940.

Etter å ha nådd sitt høydepunkt i popularitet sannsynligvis en gang på 1920-tallet og 1930-tallet, har amerikansk vannspaniel blitt en "glemt Amerikaner" mange ganger i sin historie. Likevel, med pågangsviljen av ånd som exemplifies denne lille brune hunden, og rase-entusiaster har maktet å opprettholde en rimelig befolkningen som sannsynlig ikke vil forsvinne fra scenen når som helst.

The American Water Spaniel var sannsynligvis en av de viktigste medvirkende raser til Boykin spaniel.