Amerikansk Cocker Spaniel
Sammenlikne med:   

Amerikansk Cocker Spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Amerikansk Cocker Spaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 167
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 2: Spaniels
STØRRELSE: Mellomstor
VEKT: Hann: 10-13 kg
Tispe: 10-13 kg
HØYDE: Hann: 38 cm
Tispe: 36 cm
FARGE(R): sort, rød, kremfarget
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Flat eller lett bølget
PELSSTELL: Krever en del
ALLERGI: ikke allergivennlig
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Amerikansk Cocker Spaniel
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Amerikansk cocker spaniel er en hunderase som kommer fra USA og nedstammer fra engelsk cocker spaniel. Engelsk og amerikansk cocker ble regnet som samme rase fram til 1930-årene.

I 1930-årene oppstod det en konflikt blant spanieloppdrettere i USA. Noen ville avle på arbeidsegenskaper, mens andre ville avle for utstillingsringen og legge vekt på effekten av pelsen og snuten. De som ville avle brukshunder, brøt ut og dannet en ny klubb, og lot den opprinnelige Cocker Spaniel Club, som ble grunnlagt i 1881, fortsette å avle selektivt på den nye, litt mindre, "amerikaniserte" varianten - kortere rygg, med kortere hode og snute, lengre, tettere hår og mer dramatisk skråning av rygglinjen. I USA brukes navnet "cocker spaniel" om den nye amerikanske cocker spanielen, mens den opprinnelige typen kalles engelsk cocker spaniel.
I Europa kalles den opprinnelige varianten cocker spaniel, mens den nye kalles amerikansk cocker spaniel.

Amerikaneren er nesten uten unntak med på alle verdens 10 på topp-lister over de mest populære hunderasene. Amerikaneren har jaktinstinktet i behold, men dens popularitet særlig i Nord, Mellom- og Sør-Amerika og i Japan er basert på rasens sjarme, slående utsende og vennlige kameratskap. Dette er en virkelig kjærlig rase som knytter sterke bånd til menneskefamilien sin.


I de følgende årene ble den amerikanske variantens særtrekk forsterket gjennom selektiv utvelgelse, og i 1946 fikk den status som egen hundrase og fikk sin egen rasestandard av AKC. I dag skiller den amerikanske seg eksteriørmessig fra den engelske på flere måter, blant annet gjennom å være mindre.

Amerikansk cocker spaniel er populær i hjemlandet og mange andre steder i verden. Den har fortsatt en del jaktinstinkt, men er først og fremst populær som selskapshund.