Fransk Spaniel
Sammenlikne med:   

Fransk Spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Fransk Spaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 175
Gruppe 7: Stående fuglehunder
Seksjon 1: Kontintale fuglehunder
ANDRE NAVN: Epagneul Francés, French Spaniel
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 22-27kg
Tispe: 20-25kg
HØYDE: Hann: 56-61cm
Tispe: 55-59cm
FARGE(R): Hvit og brun med middels store spetter
PELSLENGDE: Lang på kroppen, kort på hodet.
PELS: Flat, silkeaktig og bølgete
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Fransk Spaniel
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
Stående fuglehunder
[...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (instiktivt) tar stand (fryser fas...]
 

Spaniels ble første gang nevnt i Frankrike i det 14. århundre i Gaston III av Foix-Béarn arbeid Livre de Chasse, senere oversatt til engelsk som The Master of Game. Det ble spekulert i om rasen har eksistert fra korstogene i det 11. århundre. Den franske Spaniel ble omtalt som en bestemt type Spaniel fra 1660 og ble notert som særegne fra King Charles Spaniel i Holland typen.

Rasen var populær i middelalderen, i bruk for falkejakt og som settende hund ved bruk av fangstnett.

De ble en favoritt av det franske kongehuset, konger og prinser ved de kongelige domstolene i Versailles og Spaniels ble favorisert over andre raser av jakthunder. Katarina I av Russland (1684-1727) var kjent for å ha eid en Fransk Spaniel navngitt Babe. I løpet av denne perioden var Franske Spaniels kjent for å ha vært delt opp i flere regionale typer.

The Sporting Magazine skrev om den Franske Spaniel og jakt på stokkender i 1805, "De røffe Franske Spaniel er den beste følgesvenn ved disse anledninger: han ser følger med og lystrer jegeren, og med en hastighet uten sidestykke, jager det sårede byttedyret og presenterer det med størst mulig hastighet ved foten av sin herre."

James de Connick etablerte den første rasestandarden for den Franske Spaniel i 1891.

 

Ved begynnelsen av det 20. århundre hadde antallet Franske Spaniels falt så lavt at de nesten ble utryddet. En fransk prest ved navn Far Fournier tok på seg oppgaven med å samle de gjenværende Franske Spaniels til sin Saint Hillaire kennel for å bevare rasen. Der bygde han de linjene som er representanter for rasen vi har nå. Den franske Spaniel Club ble stiftet i 1921, med Fournier som president i foreningen.

I Canada ble The Club de l'Épagneul Français du Canada dannet i 1978 for å sikre at den Franske Spaniel ville fortsette å følge rasestandarden og å følge offisiell anerkjennelse av Canadian Kennel Club , der rasen ble anerkjent i 1985.

Franske spaniels er også anerkjent av Fédération Cynologique Internationale (FCI), United Kennel Club (UKC). The Kennel Club (UK). American Kennel Club (AKC) har ikke anerkjent rasen.