Fransk Spaniel
Sammenlikne med:   

Fransk Spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Fransk Spaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 175
Gruppe 7: Stående fuglehunder
Seksjon 1: Kontintale fuglehunder
ANDRE NAVN: Epagneul Francés, French Spaniel
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 22-27kg
Tispe: 20-25kg
HØYDE: Hann: 56-61cm
Tispe: 55-59cm
FARGE(R): Hvit og brun med middels store spetter
PELSLENGDE: Lang på kroppen, kort på hodet.
PELS: Flat, silkeaktig og bølgete
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Fransk Spaniel
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
Stående fuglehunder
[...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (instiktivt) tar stand (fryser fas...]
 

Fransk Spaniel er balansert, myk, føyelig og en entusiastisk jeger. Den er omgjengelig med sine følgesvenner. Den er en ideell hund i de aller fleste situasjoner.

Den franske Spaniel har en vennlig og utadvendt personlighet, er godt balansert og tålmodig. Aggressivitet ligger ikke naturlig for rasen.

Den Franske Spanielen er ivrig etter å lyde og er derfor en forholdsvis lett trent hund. Hunden vil lett knytte seg til eieren sin og er en god brukshund. Rasen har et høyt aktivitetsnivå og krever en god del mosjon.

Rasen er robust og sunn med få problemer og tilpasser seg også godt til fuktige værforhold.

Tidligere har pelsen til Fransk Spaniel kun vært hvit med sorte tegninger, men rasen ble mikset med andre spaniel-farger tidlig på 1900-tallet.

Den Franske Spanielen er en av de to høyeste spaniel-rasene, og er høyere enn Engelsk Springer Spaniel. En normal hund har et muskuløst utseende med dypt bryst og sterke bein.

Øynene til hunden har en mørk gul farge. Halen er tykk og smalner utover. Pelsen er middels tett og har lett bølget pels på ørene, baksiden av beina og på halen. Den har også noen bølger i pelsen på brystet, ellers ligger pelsen flatt på kroppen. Den normale fargen på en Fransk Spaniels pels er nå hvit med bryne tegninger.

Den Franske Spanielen var lite kjent utenfor Frankrike og nabolandene til den ble innført til den kanadiske provinsen Quebec i 1970-årene. Den raskt en populær hund for jakt på skogsnebb og rype.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!